Ciorbă oltenească de legume, ideală pentru post!
O reţetă extrem de simplă şi rapid de preparat este ciorba oltenească de legume. Potrivită pentru perioada de post, ciorba de legume este şi o sursă de vitamine, fiind foarte sănătoasă pentru perioada aceasta a anului.
Ciorba oltenească de legume este o ciorbă acrită cu borş care conţine o mulţime de legume care îi dau savoare.
Ingrediente:
300 ml borș
200 g suc de roșii
100 g fasole verde teci
2 ardei capia
2 morcovi
4 cartofi
o țelină
un praz
leuștean proaspăt
sare
Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele, apoi se taie după preferință. Se pune totul la fiert în 2l de apă, mai puțin cartofii. Când sunt aproape fierte se adaugă și cartofii tăiați cuburi.
La final, când totul este fiert se adaugă sucul de roșii și borșul fiert înainte. Se pune sare după gust și se mai fierbe câteva minute.
Se oprește focul și se adaugă leușteanul verde tocat.