Restricții pentru turiștii care ajung la Peștera Polovragi

Coronavirusul lovește dramatic în turism. Pe lângă miile de rezervări anulate din zona montană a județului Gorj, turiștii care ajung la Peștera Polovragi, de exemplu, au parte de restricții. În urmă cu câteva zile, cel mult 100 de persoane putea vizita grota în același timp. Ca măsură de protecție împotriva răspândirii virusului, numărul s-a înjumătățit în ultima vreme.

Măsura este gândită să protejeze turiștii de o eventuală îmbolnăvire așa că grupurile de vizitatori au fost subțiate foarte serios. În urmă cu o săptămână, autoritățile din Polovragi au decis să limiteze numărul la 100. Apoi, la 50 pentru că este numărul maxim permis pentru spațiile închise.

Deciziile vor duce la afectarea turismului, dar cel mai important este ca virusul să dispară și să nu facă victime. „Săptămâna trecută, s-a stabilit restricționarea numărului de turiști la Peștera Polovragi. În spațiile închise, în special, erau prevăzute sub 100 de persoane. Și am restricționat anumite mărfuri în piață. Păsări, animale vii și produse second-hand. Acum va trebui să închidem cu totul aceste târguri. A fost o restricționare și a numărului de persoane care să aibă acces în instituțiile publice. Maximum 10 persoane în holul instituției. Au mai fost luate măsuri pentru toate magazinele din comună. aceste unități au fost înștiințate și de DSP și DSV, dar a trebuit să venim cu măsuri la nivel local”, a explicat edilul din Polovragi, Gheorghe Epure, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: