Cabanierii îi liniștesc pe turiști: Pălinca și usturoiul alungă teama de coronavirus

Mii de turiști care și-au făcut rezervări în stațiunea montană Rânca în ultimele două săptămâni au renunțat la vacanță. Motivul principal, spun cabanierii, este teama de îmbolnăviri mai ales odată cu coronavirusul se extinde rapid. Cabanierii le promit turiștilor care ajung la munte că au găsit antidotul pentru viruși: pălinca și usturoiul.

O jumătate de metru măsoară zăpada din stațiunea Rânca. Pe pârtia M1 se schiază în condiții perfecte. Dar, turiștii sunt mai puțini decât în alte weekenduri cu zăpadă mai puțină. „A nins recent la Rânca. Se schiază perfect. Turiștii se uită pe camera pusă la baza pârtiei și văd cum este vremea, cum se schiază. Pierderi sunt din cauza isteriei create odată cu confirmarea primelor cazuri de coronavirus în țara noastră. Am avut două cupe la schi anulate. Weekendul acesta trebuia să fie organizată cupa petroliștilor, au anulat-o, au renunțat la competiție. Weekendul trecut, trebuia să fie Cupa Rotary. Au renunțat și ei datorită acestor virusuri, chiar dacă nu sunt la noi. Primul pacient, am văzut, s-a externat, e sănătos, s-a făcut bine imediat”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Pănescu a adăugat că în jur de cinci mii de turiști au renunțat la rezervările pe care le-au făcut în stațiune. „Se simte în turism acest virus. Sunt rezervări anulate. Au fost weekendurile acestea. Cred că în jur de cinci mii de turiști au anulat rezervările numai în aceste ultime două weekenduri. Noi avem aici antidotul pentru coronavirus. Le-am arătat și turiștilor. Avem pălincuță, slăninuță, murături făcute în casă, usturoi. Cred că face bine pentru toți turiștii care ajung aici. Mai adăugăm zăpada, aerul curat”, a mai spus Pănescu.

Vizualizări: 2,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: