Refugiații din țara vecină pot munci la firmele din Gorj

Cetățenii ucraineni care au fugit din calea războiului și vor să se angajeze, dar nu au acte care să ateste experiența profesională, trebuie să dea doar o declarație pe propria răspundere și primesc loc de muncă. Reprezentanții AJOFM Gorj au afișat inclusiv pliante în gări, instituții sau la primăriile din județ, cu informații privind condițiile de angajare. Cei care au statut de refugiat pot obține inclusiv și indemnizație de șomaj. 

Pentru o perioadă bună de timp, refugiații din Ucraina nu vor mai avea grija de zilei de mâine, şi asta pentru că vor avea, de acum încolo, o sursă de venit care să le asigure un trai cât de cât decent.

La Gorj, conducerea instituției de șomaj a împânzit orașul, dar și județul de pliante pentru o bună informare a cetățenilor ucraineni.

”Soluțiile de facilitare a accesului pe piața muncii pentru cetățenii din Ucraina, vreau să spun că cei care intră legal în România pot să se angajeze fără aviz pe o perioadă de 12 luni. De asemenea, cei care au statutul de refugiat pot beneficia de măsuri de stimulare a forței de muncă. Se pot înregistra în baza noastră de date, mai exact la AJOFM Gorj și pot beneficia de informare, consiliere și servicii de asistență. Astfel, am făcut un pliant în limba română, engleză și ucraineană, pentru a-i informa mai bine. Le-am pus la spital, la gară, la ITM, la autogară, dar și la alte instituții din județ. Informații sunt și pe site-ul nostru”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

În județul Gorj se află 47 de refugiați din Ucraina, iar 6 dintre ei au cerut azil.

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: