Vor să sperie ciorile cu laserul

Sistemul de avertizare sonoră nu mai sperie ciorile în Parcul Central al municipiului Târgu Jiu. Încercarea primăriei de a scăpa de înaripatele care fac zgomot și mizerie a eșuat. Admit și reprezentanții primăriei care anunță o altă încercare, cu fascicule luminoase de tip laser.

„Am încercat acel sistem. A funcţionat o perioadă, dar ciorile au început să deprindă acele sunetele emise", a spus Ionuţ Jilăveanu, directorul adjunct al Direcţiei de Investiţii şi Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Acum primăria caută alte soluții. Vrea să sperie ciorile cu lumini laser. „Am început să aplicăm o altă metodă cu acea lumină laser de culoare verde. Se pare că dă randament, deoarece este pus într-un anumit loc şi ciorile au plecat din zona respectivă. Am pus o singură sursă de acest fel, iar, dacă va da randament, vom extinde acest sistem", a mai precizat Ionuţ Jilăveanu.

Ciorile sunt protejate de lege așa că nu pot fi vânate.

Păsările au exasperat turiștii și localnicii care se plimbă prin parcul care găzduiește capodoperele lui Brâncuși. Zgomotul și mizeria produse de ciori alungă oamenii din multe zone ale parcului. Băncile și aleile se umplu de mizerie, iar angajații Edilitara consumă cantități impresionante de apă ca să le curețe.

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: