Spitalul din Târgu Jiu va plăti o firmă să reorganizeze secțiile

Cel mai mare spital din Gorj va fi reorganizat. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va plăti o firmă privată să analizeze secțiile din unitatea medicală și să propună un plan de reorganizare. Managerul spitalului, Dumitru Vienescu, a dat de înțeles că sunt multe secții prin care mai mult bate vântul în timp ce altele sunt suprasolicitate, dar nu au paturi suficiente.

În timp ce unele secții ar putea fi comasate, altele vor avea mai multe paturi. Dumitru Vienescu are în plan și înființarea unor compartimente noi în cadrul spitalului.

Pentru început, o firmă va analiza activitatea secțiilor din cadrul spitalului și va veni cu un plan de reorganizare. “Eu aș vedea o analiza foarte obiectivă, făcută de o firmă de specialitate, care sa ne spună situația reală a spitalului. Sa mergem pe reorganizarea sectiilor. Prin acest studiu făcut de această firmă de specialitate, cu o vechime foarte mare în domeniul medical, care au realizat astfel de studii și în alte spitale, la Târgu-Mureș, la spitale județene, ne va arăta exact în ce situație ne aflăm. Blocul operator din spitalul de pe Tudor, de exemplu. Activitatea ORL, Oftalmo nu implică cele trei ture. Trebuie o reorganizare eficientă, sa nu dărâme sistemul de sănătate, ci să-l îmbunătățească, sa aducă un plus atât în reducerea cheltuielilor, cât și în activitatea medicală”, a declarat Dumitru Vienescu.

Spitalul de Urgență are peste o mie de paturi. Circa 800 sunt finanțate prin Casa de Asigurări de Sănătate Gorj.

„Spitalul este vechi și din punctul de vedere al arhitecturii, dar și din punctul de vedere al organizării. Are 1009 paturi aprobate în structură și finanțate 864 de paturi, prin contractul cu CAS. Sunt secții care au activitate redusă și secții care au adresabilitate, dar au paturi puține. Avem nevoie de noi specialități: reumatologie, cardiologie de pus stenturi, chirurgie vasculară sau alte compartimente unde există adresabilitate”, a mai spus Vienescu.

Vizualizări: 1,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: