Reacția lui Romanescu după anunțul de strângere de semnături pentru demiterea sa

O mișcare civică din Târgu Jiu, Gorjul Civic, coordonat de Marinela Strîmbulescu, consultant și inițiatoarea mai multor proiecte civice, a anunțat că va demara un proces de strângere de semnături pentru demiterea primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Marinela Strîmbulescu a avut mai multe ieșiri publice pe proiectul de modernizare a Căii Eroilor și a făcut mai multe adrese instituțiilor statului pentru a verifica modul de execuție a lucrării. „Am luat decizia să demarăm strângerea de semnături în primul rând pentru că primarul refuză dialogul cu cetățenii. În al doilea rând, gradul de nemulțumire al cetățenilor crește în Târgu Jiu. Statistic vorbind, el nu are reprezentativitate pentru comunitatea din Târgu Jiu. Domnul primar a avut două mandate și nu ne putem preface la nesfârșit că nu vedem ce se întâmplă în orașul ăsta”, a declarat Marinela Strîmbulescu, menționând și lipsa de transparență a ședințelor de Consiliu Local.


Marinela Strîmbulescu este soția fostului director de la Centrul ”Brâncuși”, Doru Strîmbulescu, promovat de actuala administrație și apoi forțat să demisioneze. Contactat de Radio Infinit pentru o reacție la acest demers, Romanescu s-a referit în general la chestiuni private, ce țin de viața de familie a Marinelei Strîmbulescu. Totodată, el a spus că acesta este un demers coordonat de PNL, fostul său partid, Romanescu fiind acum, neoficial, la PSD. 


„Nu cunosc detalii despre acest grup, decât că este sub patronajul doamnei Strîmbulescu și al domnului Strîmbulescu. Pe de altă parte, acțiuni de genul acesta am tot văzut în ultimii șase ani de când sunt primar al municipiului Târgu Jiu. Vom vedea. E dreptul dumnealor să facă ceea ce doresc, însă eu am mai spus un lucru: faptul că sunt frustrați de o anumită poziție de conducere, în cadrul autorității pe care o conduc, nu ar trebui să-i determine să se revolte în felul acesta. Domnul Strîmbulescu a avut ocazia chiar în două mandate să demonstreze că este un manager bun al Centrului Brâncuși. Acum cred că este în coordonarea doamnei, așa cum a fost din păcate tot timpul. Când vin cu astfel de chestii, procedura este extrem de anevoioasă,  eu cred că nu fac altceva decât să facă jocurile PNL”, a spus Romanescu, într-un interviu la Radio Infinit

Un astfel de proces este într-adevăr greoi, fiind nevoie de un referendum pentru demitere, la bază având semnăturile a 25%  dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

Vizualizări: 5,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: