Încă o primărie condusă de viceprimar. Primarul: Sunt la pensie

Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, s-a pensionat forțat după ce a fost implicat într-un dosar penal. Locul său a fost luat de viceprimarul Dumitru Scutaru. Vlăduleanu a declarat că este la pensie și că nu se mai ocupă de primărie: „De trei luni de zile am băgat dosarul de pensie şi sunt la pensie. În perioada asta nu am mai luat legătura cu primăria. În locul meu este viceprimarul”.


Potrivit secretarului comunei, Marius Popescu, acum câteva zile a fost prelungită interdicția primarului de a-și exercita funcția. Vicele are, de câteva luni, atribuții de primar. 

„În primă fază, în urma cercetărilor efectuate, domnul procuror a emis o ordonanţă prin care i-a interzis domnului primar dreptul de a se prezenta la serviciu (interdicţia exercitării funcţiei) pe o perioadă de două luni. Ulterior s-a prelungit încă două luni şi săptămâna trecută s-a prelungit cu încă două luni. Acum depinde de ce se întâmplă în continuare, domnul procuror dacă trimite sau nu trimite dosarul sau când îl trimite în judecată. În funcţie de asta se vor cunoaşte şi măsurile care se vor lua de către instanţă sau de către domnul procuror. Conform legii, pe toată perioada, domnul viceprimar îi ţine locul domnului primar, nefiind emisă o dispoziţie sau un ordin de prefect de suspendare, pentru că nu intră pe condiţiile legale de suspendare pe Codul administrativ”, a explicat secretarul comunei Bâlteni.


Nu este unica primărie condusă de viceprimar. La fel este și la Albeni, Logrești, Turceni și Vladimir. 

Vizualizări: 4,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: