Protest la ISJ Gorj. Spun că nu au primit burse

În jur de 10 persoane protestează în fața Inspectoratului Școlar Gorj. Este vorba despre câteva cadre didactice și elevi de la Motru.

Motivul îl reprezintă neacordarea burselor elevilor de la școala profesională. Tinerii o acuză pe directoarea liceului.

Reprezentanții ISJ Gorj spun că elevii nu au depus documentația necesară conform calendarului impus.

”În anul școlar 2020-2021, nu au fost acordate bursele elevilor de la școala profesională, în condițiile în care această sumă reprezinta sprijinul financiar către elevii beneficiari care frecventează învățământul profesional. Acest sprijin se acorda în baza HG 951/2017, abrogată la această dată. Elevii de la învățământul profesional, de la Colegiul Tehnic Motru, nu au depus sau au depus în afara calendarului specificat de HG 951/2017, cereri de acordare a acestui sprijin, în anul școlar 2020-2021. Conform HG 951/2017, Art. 4. - (1) Bursa profesională se acordă pe bază de cerere, formulată de elevul major ori de părintele sau persoana care exercită autoritatea părintească pentru elevul minor. (2) Cererea de acordare a bursei profesionale se înregistrează pentru fiecare an şcolar, în perioada 15 - 25 septembrie, la unitatea de învăţământ la care elevul este înscris. (3) În situaţia înmatriculării după începerea anului şcolar, cererea se înregistrează în maximum 5 zile de la înmatriculare, iar dreptul de a beneficia de bursa profesională se aplică începând cu luna următoare datei la care elevul a fost înmatriculat.

La această dată, pe rolul instanței Judecătoriei Motru, sunt câteva acțiuni promovate pentru acordarea acestor drepturi”, spune Mircea Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

„Doamna ministru Ligia Deca, opriți derapajele și acțiunile ostile față de elevi ale directoarei de la L.T. Motru. Managementul directoarei este catastrofal, 132 de elevi lăsați fără bursa profesională. Înlăturați din funcție directoarea cu invenții unice: a înlăturat primarul / reprezentantul primarului din CA [N. Red. Consiliul de Administrație] al L.T. Motru. A înlăturat un cadru didactic din învățământ”, este mesajul transmis de protestatari.

Sursă foto: Edupedu

Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: