Doi turiști polonezi, accident pe Transalpina

Doi turiști polonezi au avut nevoie de ajutor după ce au făcut accident pe Transalpina. Cei doi erau pe motocicletă. Până au ajuns la fața locului salvamontiștii, cei doi au primit o mână de ajutor de la ciobanii din Muntele Ștefanu. 

Băcița Mărioara Babu i-a adăpostit pe cei doi la ea la stână până la sosirea salvatorilor.

"Cand este vorba de salvat vieti, nu poti fi nepăsător. De aceasta data am solicitat la 112 ajutorul pentru un cuplu de polonezi care au avut ghinionul sa faca accident cu motocicleta nu departe de Stâna Stefanu. Am sărit in ajutorul fetei cum am putut noi si am apelat dupa ajutor… Felicitari Salvamont Rânca si celor care azi au fost la slujba pentru a salva vieti. In 20 de minute doua autospeciale au ajuns la Stana si au recuperat victimele. Devotamentul lor al acestor tineri fie ei pompieri salvamontiști sau soferii de pe ambulanta merita respectul si pretuirea noastra a tuturor. Inca o data felicitari voua eroilor de pe munti in frunte cu marele nostru Sabin Cornoiu,omul care a invins furtunile muntilor. Poate cineva are urechi sa auda si puterea sa infaptuiasca semnal la telefoane, altfel acesti oameni care au ghinion sa ramana in pana sau accident pe Transalpina risca sa se prapadeasca noaptea in frig neavand posibilitatea sa sune dupa ajutor", a fost mesajul postat de Mărioara Babu.

"Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital a doua persoane, cetățeni polonezi, accidentate în urma unui accident de motocicleta pe Transalpina. Evenimentul este pe raza județului Vâlcea, dar au fost solicitați sa intervină , ca echipa de prim raspuns , salvamontiștii aflați în serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Ranca, care vor transporta accidentații la spitalul din Novaci cu ambulanțele Salvamont", a transmis Salvamont.

Galerie foto


Vizualizări: 1,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: