Protest la DSP în epidemie de rujeolă: "Grevă generală cât de curând!"

Angajații de la Direcția de Sănătate Publică Gorj continuă protestele. Mai mult, amenință că ar putea bloca plățile către Unitatea de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și către medicii de familie dacă nu sunt luați în calcul. Există inclusiv riscul ca salariații să nu se mai ocupe de anchetele epidemiologice și să nu mai furnizeze vaccinuri așa cum au anunțat deja și alte Direcții de Sănătate Publică din țară. 

"Este a 13-a zi de protest spontan. O nemulţumire şi mai mare o au astăzi pentru că ieri a fost emis un ordin de ministru prin care se declară epidemia de rujeolă. Salariaţii sunt la limita răbdării. Au înaintat o înştiinţare prin care mă anunţă că, cât de curând posibil, o să intre în grevă generală şi vor sista plăţile către UPU, ATI, medici de familie. Nu o să se mai facă analize, avize nu se mai eliberează. Nu sunt lucruri promiţătoare", a declarat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj. 

Mai mult, în epidemie de rujeolă, DSP ar putea bloca de tot activitatea dacă intră în grevă. Înseamnă că inclusiv vaccinurile nu vor fi furnizate către medicii de familie.

"Epidemia este la nivel naţional. Şi noi avem cazuri de rujeolă. În cazul în care se intră în grevă, se stopează tot. Nu se mai fac nici anchete dacă se intră în grevă. Am o informare a angajaţilor către mine", a mai spus Stoian.

Vizualizări: 1,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: