Protest, azi, la Târgu Jiu

Astăzi, 23 august, între orele 12:00 și 14:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, va fi organizat  un protest unde, iubitorii de animale, vor trage un semnal de alarmă cu privire la uciderea câinilor din adăposturile publice. Acțiunea vine ca răspuns la recentul incident în care 60 de câini din padocul orașului au fost uciși, stârnind un val de nemulțumire și reacții din partea asociațiilor de protecție a animalelor, dar și a unor personalități publice din România.

Protestul, intitulat sugestiv „Cerem Dreptul la Viață pentru Câinii din Adăpostul Public Târgu-Jiu”, urmărește să atragă atenția asupra necesității schimbării legislației și a modului în care aceasta este aplicată în ceea ce privește animalele fără stăpân. Nemulțumirile au fost susținute și printr-o petiție care a strâns deja peste 20.000 de semnături în doar cinci zile, demonstrând susținerea largă a publicului pentru această cauză.

Organizatorii au subliniat că își doresc ca protestul de astăzi să fie unul decent și pașnic, cerând participanților să rămână calmi și să nu se lase provocați. De asemenea, aceștia le-au recomandat protestatarilor să semnaleze jandarmilor orice încercare de sabotare a manifestației, pentru a asigura desfășurarea în bune condiții a evenimentului.

Protestul reprezintă o voce colectivă împotriva măsurilor drastice luate de autorități și un apel la compasiune și umanitate față de animalele fără apărare. Rămâne de văzut dacă această mișcare va reuși să atragă atenția autorităților și să conducă la schimbări legislative care să protejeze mai eficient animalele din adăposturi.
 
 

 
 
 
 

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: