Drogurile schimbă realitatea: Activități ale polițiștilor la o școală din Gorj

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj - Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat, azi, o serie de activități preventive la Școala de vară organizată de Școala Gimnazială Cornești.

Scopul acestor activități a fost prevenirea și combaterea consumului de droguri și alte substanțe psihoactive interzise în rândul elevilor, precum și creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile la care se pot expune tinerii în perioada vacanței de vară.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”, care urmărește prevenirea implicării elevilor în evenimente negative, cum ar fi violența, vagabondajul, accidentele rutiere sau consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive. De asemenea, campania își propune să informeze elevii despre influența negativă pe care o pot avea prietenii asupra comportamentului lor.

Polițiștii le-au oferit elevilor o serie de recomandări pentru a evita situațiile periculoase:

Evitați prietenii care vă îndeamnă să participați la activități antisociale.
Nu răspundeți la violență cu violență și, dacă sunteți martori la astfel de fapte, raportați-le părinților sau autorităților.
Nu acceptați cadouri sau dulciuri de la necunoscuți și nu oferiți informații despre programul sau domiciliul vostru.
Respingerea propunerilor de consum de tutun, alcool sau droguri este o atitudine „cool”.
Respectați regulile de circulație și fiți atenți atunci când traversați strada sau folosiți bicicleta.

Un punct de atracție al activităților a fost utilizarea unor ochelari speciali care simulează efectele consumului de alcool și droguri. Acești ochelari, puși la dispoziție de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au permis celor 20 de elevi participanți să experimenteze în mod controlat și impresionant deteriorarea percepțiilor și reflexelor cauzată de aceste substanțe.

Galerie foto


Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: