Proiect eșuat, bani risipiți. Copiii dintr-o comună din Gorj fac sport în curtea școlii!

O sală de sport de care ar trebui să se bucure copiii din comuna gorjeană Bălănești nu se mai termină deși lucrările au început de câțiva ani. Firma care a câștigat lucrările a abandonat șantierul de mai multe ori si nici amenințată cu judecata nu se mai întoarce. Ultimii muncitori au plecat încă din vară deși lucrarea mai are mult până când va fi gata. Ar fi singura sala de sport din localitate. Copiii vor mai fi nevoiți să mai facă orele de educație fizică și sport tot în clasă ori în curtea școlii mult timp de acum înainte. 

Proiectul ce ar trebui să le ofere șansa unor ore de sport în condiții decente și normale pentru anul 2023 bate pasul pe loc. Investiția a fost demarată de Compania Națională de Investiții, iar Primăria susține că are mâinile legate. 

De mai bine de doi ani ar fi trebuit să fie gata sala cu 102 locuri, dar lucrările sunt departe de a fi gata. "Aceste lucruri, din păcate, nu ar trebui să se întâmple. Se va rezilia contractul cu firma respectivă. Dacă se întâmpla mai demult era un lucru mult mai bun deoarece va necesita o expertizăn tehnică la lucrare, cât s-a executat şi câţi bani s-au încasat de la Compania de Investiţii", a declarat primarul din Bălănești, Ovidiu Pungan. 

În total, circa 100 de elevi câți mai sunt în comună fac sport pe unde pot. "Orele se fac în curtea școlii, când e vreme bună. Noi nu avem nici teren sintetic, aceasta ar fi singura sală de sport din localitate, dar noi nu putem interveni sub nicio formă pentru că nu am făcut noi licitația. Am discutat cu cei de la CNI, cu firma constructoare, dar nu pot face nimic eu, ca autoritate. Ne încurcă foarte mult pentru că avem o grădiniță în lucru, ridicată de la zero, avem școala în modernizare. Acolo se lucrează. În schimb, unde este sala e pustiu", a mai spus edilul.

Galerie foto



Vizualizări: 2,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: