Școală modernizată degeaba într-o localitate din Gorj: S-a lucrat cu pălmași

O școală modernizată cu bani europeni stă cu lacătul pus de aproape trei ani. Este vorba despre o unitate de învățământ din centrul comunei Săcelu. Investiția a costat zece mii de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării. Dar nici nu e de folos elevilor. În comună, mai sunt în patru școli circa 60 de copii care învață în doar două clase. 

Școala reabilitată din centrul comunei Săcelu riscă să rămână muzeu. Firma constructoare a abandonat lucrările înainte să fie gata. Deja, ce au făcut muncitorii a început să se degradeze. Se desprinde tencuiala decorativă ca o bucată de hârtie, iar înăuntru e dezastru. 

Constructorul a plecat cu tot cu cheie și autoritățile nici nu mai au acces înăuntru. “Va trebui să facem un nou proiect, să vedem cât mai este de executat din lucrare, să facem iarăși licitație, dar nu știu de unde vom mai primi bani pentru refacerea lucrărilor care au fost realizate, dar care s-au degradat tocmai pentru că au fost de proastă calitate. S-a lucrat cu pălmași. Când o să vină proiectantul, o să fac o comisie şi să spargem uşa pentru a intra în clădire”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea, într-un interviu la Antena 1. 

Prin materialele abandonate în curtea unității de învățământ a început să crească iarba, iar clădirea se degradează cu fiecare zi.

„Clădirea arăta mai bine înainte de modernizare. Rămânem cu ea muzeu. Eu nu cred că ne mai dă cineva bani pentru așa ceva mai ales ținând cont de faptul că avem în patru școli din comună doar 60 de copii. Aceștia sunt toți elevii noștri din Săcelu. Pentru ce ne trebuia o școală modernizată dacă avem deja săli moderne pentru acești copii? Eu am spus încă de la vremea în care a fost accesat acest proiect că trebuia schimbată destinația și să facem altceva aici. Chiar și un muzeu”, a mai spus edilul din Săcelu. 

Galerie foto



Vizualizări: 5,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: