Liberalii lucrează la un plan pentru Târgu Jiu. ”Orașul este abandonat, gâtuit”

Liberalii gorjeni lucrează la un plan pentru municipiul Târgu Jiu. Anunţul a fost făcut astăzi de prefectul de Gorj Iulian Popescu, președinte interimar al organizației municipale a PNL, în cadrul unei conferinţe de presă.

La această întâlnire au participat senatorul Ion Iordache, prefectul Iulian Popescu, primarul oraşului Rovinari, Robert Filip şi secretarul general adjunct la Ministerul Dezvoltării, Victor Banţa.

Iulian Popescu a declarat că cele mai multe probleme din județ sunt în Târgu Jiu și că se lucrează la un plan pentru oraș. Popescu spune că acum orașul este ”abandonat”. 

„Târgu Jiu este centrul economic și social al județului Gorj și de aici derivă și o sumedenie de oportunități, dar din păcate majoritatea problemelor județului Gorj sunt aici în municipiul Târgu Jiu. Dacă nouă, cetățenii orașului, ni se pare că acest municipiu este unul pe care administrația l-a abandonat și conducerea actuală a orașului s-a îndepărtat de cetățeni și de nevoile lor, noi, la Partidul Național Liberal, nu ne concentrăm pe definirea unor oameni, a unor candidați, ci, în primul rând, trebuie să stabilim programul de dezvoltare pe termen scurt mediu și lung al orașului Târgu Jiu, așa cum vedem noi dezvoltarea orașului nostru peste 20-30 de ani. De aceea, acest program este alcătuit împreună cu toți colegii din comisiile de specialitate ale partidului, care sunt constituite din cei mai buni profesionișt,i oameni de bază ai comunității noastre”, a transmis prefectul de Gorj, care este şi preşedintele PNL Târgu Jiu.

Iulian Popescu spune că PNL Târgu Jiu are trei priorităţi principale pentru acest program: tot ce înseamnă infrastructură și zona metropolitană, managementul servicilor publice şi omul adică viața economică socială și culturală a locuitorilor din municipiului Târgu Jiu și a tuturor celor care vin aici.

În conferință a fost prezent și primarul oraşului Rovinari, Robert Filip, care a expus care sunt problemele cu care se confruntă inclusiv el când ajunge în oraș, dar și cetăţenii din municipiu. „Târgu Jiu este un oraș sufocat, gâtuit. Trăiți cu toții într-un oraș în care lucrurile sunt destul de ineficiente. Sunt hotărât să particip la acest proiect pentru că în orașul pe care îl păstoresc de șapte ani înainte oamenii plecau, astăzi oamenii vin. Suntem singurul oraș din Oltenia care are șomaj zero și suntem campioni la fonduri europene, în condițiile în care bugetul nostru este poate a douăzecea parte din bugetul municipiului Târgu Jiu. Eu cred că municipiul Târgu Jiu nu se poate compara nici măcar cu municipiile din Oltenia. În orașul Târgu Jiu lucrările nu funcționează. Nu poţi să circuli în orașul acesta, te mănâncă câinii la propriu. De fiecare dată când merg spre Târgu Jiu, eu trebuie să-mi iau o oră jumătate ca să-mi găsesc un loc de parcare”

Vizualizări: 2,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: