Program aproape non-stop la Sala Sporturilor, fără personal

O simplă vizită la Sala Sporturilor arată că, cel puţin în timpul săptămânii, programul sălii este foarte încărcat. Mai puţin în week-end când poate sunt două-trei jocuri oficiale, sau chiar mai multe când au loc acolo turnee, atunci toată ziua fiind plină cu meciuri sau antrenamente.

CSM Târgu Jiu se laudă cu sute de sportivi legitimaţi şi câteva zeci de antrenori care se ocupă de pregătirea sportivilor dar nu reuşeşte să asigure personal pentru curăţenie în sală. Toţi sportivii  se antrenează în Sala Sporturilor, cu mici excepţii în cazul echipelor cu care CSM are protocol de colaborare, cum ar fi LPS sau CSS, care se pregătesc în sălile proprii dar joacă de regulă tot în Sala Sporturilor. La numărul mare de sportivi legitimaţi ar fi nevoie de personal de serviciu în două ture măcar, nu mai spunem de week-end când acesta ar trebui dublat.

Nu se ştie exact care e programul de antrenamente din sală pentru că nimeni nu se oboseşte să îl afişeze, dar la o observaţie simplă, orele de pauze sunt puţine pe parcursul unei zile, uneori antrenamentele efectuându-se până seara târziu, cum este în cazul echipei de baschet. Dacă după inaugurare se mai obosea cineva să afişeze un program de antrenamente pe uşa de la Sala Sporturilor, acum nici acesta nu mai există, sau, dacă e o hârtie acolo, a fost uitată de acum o lună. În plus, oricine are acces oricând în sală pentru că nu mai există personal care să deservească acest obiectiv, doar poliţişti comunitari ce păzesc obiectivele şi care îşi au biroul acolo.
Cu o singură femeie de serviciu şi trei muncitori trebuie să funcţioneze mai multe obiective din cadrul complexului sportiv, acelaşi personal fiind nevoit să asigure curăţenia şi la centrul de vaccinare din stadion şi la terenurile de fotbal, şi în sală dar şi în stadion. Şi acelaşi personal deserveşte şi stadionul atunci când se organizează meciuri. Mai trebuie spus că toate acestea sunt obiective frecventate de sute de oameni zilnic, chiar mii atunci când sunt meciuri de fotbal, chiar şi de juniori, pentru că, de regulă, se joacă toată ziua. Ar mai trebui spus că acest personal de întreţinere şi curăţenie nu are cum să facă faţă programului de la sală  şi în week-end pentru că toţi lucrează de luni până vineri. Şi oricum programul se încheia la ora 15:00 iar antrenamentele continuă până seara, ceea ce presupune că după-amiaza şi seara nu mai face nimeni curăţenie, din lipsă de personal.

Dar mai grav este faptul că în week-end, atunci când sunt meciuri, uneori chiar turnee cu mai multe jocuri pe zi, nimeni nu asigură curăţenia în sală sau vestiare, aspect care contravine oricăror norme de igienă, mai ales acum în pandemie când se presupune că, conform protocoalelor medicale, vestiarele se dezinfectează după fiecare echipă. Doar se presupune, pentru că efectiv nu are cine să facă acest lucru la Sala Sporturilor şi doar gunoiul mai e dus uneori din vestiare de cei care asigură partea tehnică la meciuri, sonorizare, lumini, acces la vestiare şi cabinete medicale, etc.

Nu mai vorbim de faptul că sportivii caută disperaţi în pauzele meciurilor hârtie igienică, ce lipseşte cu desăvârşire de la toaletele sălii, chiar dacă a fost pusă acolo vineri, la plecarea personalului, până duminică nu mai există. Pentru că antrenamente şi meciuri sunt şi după plecarea personalului de serviciu. Aşa s-a întâmplat şi în week-end când fostul mare fotbalist Doru Mihuţ a organizat la sală un meci eveniment de aniversare, la care au luat parte mulţi fotbalişti celebrii ai României dar şi oficiali ai FRF. Cu ce impresie au plecat aceştia de la Târgu Jiu după ce au văzut munţii de gunoaie de la uşa Sălii Sporturilor nu e greu de ghicit. Asta pentru că înaintea meciului aniversar mai avuseseră loc în sală o serie de jocuri oficiale, vineri după-amiază şi sâmbătă când nu a existat personal care să deservească sala.  

Galerie foto


Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: