Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Producţia de căpşune de la Polovragi, preluată de Fabrica Râureni

Cei peste 600 de fermieri din Polovragi nu trebuie să-şi mai facă griji în privinţa producţiei de căpşune de anul acesta, cel puţin asta spune deputatul PSD Mihai Weber. Conform parlamentarului, fabrica Râureni din judeţul Vâlcea doreşte să cumpere cantităţi însemnate din căpşunele produse aici. Astfel, agricultorii nu vor mai trebui să-şi vândă marfa la intermediari, la preţuri de nimic. 

Conform autorităţilor locale din Polovragi, an de an fermierii din zonă se văd nevoiţi să vândă cantităţi industriale de căpşuni la preţuri neavantajoase, dat fiind faptul că nu dispun de un punct de desfacere. Pentru a nu rămâne cu marfa, fermierii sunt nevoiţi să vândă căpşunile la preţuri mici către diverşi intermediari care vin din alte judeţe. „Oamenii le dădeau la intermediari. De pe la Petroşani, Buzău, Piteşti, veneau din toată ţara maşini în timpul recoltatului căpşunilor şi le preluau la preţul care le convenea. E o marfă perisabilă, care nu stă mai mult de o zi-două. Nu le-ai dat la timp, ai pierdut. Cam 80% din locuitori să ocupă cu cultivarea căpşunilor, sunt în jur de 600 de familii care cultivă. Anual se recoltează peste 150 de tone, o cantitate foarte mare. Pentru ei contează foarte mult să aibă unde să le vândă şi să obţină un preţ bun”, a spus Ştefan Făsuescu, primarul din Polovragi.

Fabrica Râureni, dispusă să preia orice cantitate

Deputatul de pe Colegiul 2 Novaci, Mihai Weber, spune că a discutat cu conducerea Fabricii Râureni din Vâlcea care i-a dat garanţii că va cumpăra căpşunile recoltate la Polovragi şi nu numai. Preţul va fi stabilit în funcţie de calitatea fructelor. „Proprietarul fabricii Râureni a arătat o deschidere totală faţă de orice cantitate de căpşuni. Strict şi punctual la problema din Polovragi este că cei care produc acolo au asigurată desfacerea. E destul de aproape, în judeţul vecin. Nu mai există problema că rămân cu ele pe câmp. S-au arătat interesaţi să preia şi din alte localităţi”, a spus parlamentarul.

Fabrica Râureni colaborează cu multe supermarketuri şi hypermarketuri din ţară. Astfel, sunt şanse mari să putem cumpăra căpşunile recoltate de la Polovragi, după procesare, din Carrefour, Cora, Kaufland, Metro, Selgros, Real, Billa, Unicarm, Mega Image, Interex sau Auchan. De asemenea, fabrica are încheiate parteneriate cu diverşi exportatori.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: