Au apărut moştenitorii cerşetoarei miliardare
De râsul curcilor s-a ajuns în cazul bătrânei de la Târgu Cărbunești în casa căreia autoritățile locale au găsit un sac plin cu bani, suma fiind revendicată acum de neamuri apărute peste noapte, deși în timpul vieții nimeni nu a venit să aibă grijă de răposată. Din oraș sau de la Craiova, rudele au venit direct la notar ca să își revendice partea, iritându-l pe primarul Viorel Mihai Mazilu, care a plătit din banii săi inclusiv pentru ca bătrâna să își facă actele de identitate, nicio rudă nefiindu-i atunci alături. Mai mult, neamurile sunt convinse că la câți bani avea, Elena Gărăiacu nu cerșea și nu trăia în sărăcie, ieri aceștia refuzând să meargă la casa ei pentru a vedea realitatea.
Cam toată lumea se aștepta ca vestea descoperirii unui sac în care erau 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi, în casa bătrânei cerșetoare din satul Comănești să aducă la lumină rude ale acesteia despre care nimeni nu a auzit niciodată nimic. De marți, de când Pandurul a publicat în premieră informația respectivă și până ieri dimineață abia de s-a scurs o zi, că după prezentarea știrii în mass-media, vestea a ajuns în toată țara, inclusiv la Craiova, acolo unde Elena Gărăiacu avea un frate. Cei doi nu s-au văzut nu se mai știe de cât timp, nu și-au vorbit, nu au păstrat legătura și, mai mult, în ziua decesului, când Poliția și Primăria l-au contactat pentru a-i aduce la cunoștință moartea femeii, bărbatul a spus că îi este frate, dar că este în vârstă și că nu poate veni la înmormântare, spunându-le autorităților să se descurce cum pot.
Primele neamuri
Cine era ieri la prânz la sediul Primăriei Târgu Cărbunești prezent nevoie mare să revendice moștenirea? Evident că fratele răposatei, acesta fiind însoțit de două femei și de un tânăr destul de hotărât să nu-i lase pe jurnaliști să se apropie de bătrân, el cu atât mai puțin fiind dispus să răspundă la întrebări. Cu toții au plecat de la Primărie la un notar din oraș, unde au zăbovit destul de mult timp, acolo făcându-și apariția la un moment dat și un ofițer de la Poliție. Până la sosirea omului legii, tânărul craiovean încerca din răsputeri să-i convingă pe jurnaliști să-l lase în pace și pe el și pe fratele defunctei, bătrânul fiind urcat cu forța în mașina cu numere de Dolj.
„Nu are ce să vă spună, nu vorbește nimic, pentru că e în vârstă. Noi avem acte, dacă și alții au să le arate, dacă nu, încheiem orice discuție. Ea nu a trăit în sărăcie pentru că avea atâția bani și nu avea cum să cerșească și să fie săracă. Dacă vecinii v-au spus asta, nu aveți decât să-i credeți”, s-a rățoit tânărul la jurnaliștii care îl întrebau despre situația Elenei Gărăiacu. Acesta a fost întrebat inclusiv dacă are de gând să meargă să vadă casa bătrânei și a spus că nici vorbă de așa ceva.
Primii nepoți
Și când discuțiile erau mai aprinse cu tânărul din Craiova, la notariatul unde poposise acesta și-a făcut apariția un domn care s-a prezentat ca fiind Dan Gorgotă, din Comănești, rudă, evident, cu bătrâna. A spus că este un nepot care în timpul vieții a încercat să o ajute pe aceasta, dar că femeia nu dorea nici un fel de ajutor și, ca urmare, a lăsat-o în pace. Interesant este că omul a spus și că mai sunt și alți nepoți care ar putea revendica averea acesteia.
„Bărbatul ei, fostul soț, fost dascăl în sat și veteran de război, a fost frate cu mama mea, așa că suntem neam. Și mai sunt și alte rude pentru că eu mai am un frate în București, un văr după fratele ei mai mare, altul care stă în Cojeni. Suntem vreo patru sau chiar poate vreo cinci sau șase. Pe ăștia de la Craiova nu-i cunosc, să știți. Nu s-au legitimat nici la Primărie când au venit, deși ar trebui să aibă și eu nume. Zic că-i cheamă pe dracu’, pe lacu’, că sunt rude, dar nu cred așa ceva”, a declarat bărbatul.
Supărarea lui Mazilu
Vestea că bătrâna are o grămadă de rude, mai ales nepoți, despre care nu a auzit nimeni nimic până acum, l-a cam scos din pepeni pe primarul Mazilu, care nu uită că anul trecut a plătit din buzunarul său ca bătrâna să-și facă noi acte de identitate. În plus, știe cât de multă grijă au avut angajații din subordinea sa de defunctă, căreia îi duceau mâncare caldă și ceaiuri în perioada rece, acum edilului nevenindu-i să creadă că nici nu s-a uscat pământul pe mormântul bătrânei și orașul a și fost invadat de rude ale acesteia.
„Cât a fost în viață niciunul nu a fost rudă cu ea, iar acum toți se găsesc de neamuri. E jenant, dar asta e. Pe toți îi interesează sacul cu bani. Chiar vreau și eu să văd câte rude s-au găsit până acum după ce au aflat din mass-media că bătrâna avea atâția bani. Vreau să-i văd pe toți și să le bat obrazul și să le spun să le fie rușine și să se gândească la roata vieții, că poate se întoarce și or să ajungă și ei așa. O să le cer la toți acte, să dovedească gradul de rudenie și să-i duc acolo să vadă în ce mizerie a trăit bătrâna aia, că dacă era îngrijită de vreunul dintre ei poate prindea și suta de ani. Cum pot să spună că nu cerșea când eu o știu că era prima la toate serbările pe care le făceam și ea își lua mâncare și în traistă pentru acasă”, spune edilul. Banii râvniți de toată lumea rămân însă într-un cont special până la clarificarea situației moștenirii.