Prins cu joint-ul în mașină

Un tânăr din Târgu Jiu a fost condamnat, zilele trecute, la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor interzise.

Bărbatul fusese oprit în trafic, pe DN 67 Ciuperceni, pentru un control de rutină. Se întâmpla la sfârșitul lunii iulie a anului 2019.

Văzând că tânărul era incoerent în exprimare, organele de poliţie au procedat la efectuarea unui control în interiorul autoturismului. Aici au găsit un dispozitiv de tip grinder ce prezenta urme de materie vegetală de culoare verde, o ţigară confecţionată artizanal, tip joint, consumată parţial, şi foiţe pentru confecţionat ţigări.

Bărbatul le-a spus atunci polițișilor că a consumat două ţigări de marijuana în urmă cu aproximativ o săptămână. El a fost dus la Spitalul Judeţean, unde a fost supus testului de urină pentru depistarea substanţelor interzise, rezultatul fiind pozitiv pentru THC – cannabis.

Procurorul DIICOT Gorj a arătat că, pe parcursul urmăririi penale, inculpatul nu a putut fi audiat, fiind plecat din ţară.

Tânărul a trimis ulterior o declarație notarială din Anglia, prin care recunoștea și regreta comiterea faptelor, solicitând judecarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Individul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare. pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, bărbatul trebuie să respecte mai multe măsuri și să efectueze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința nu este definitivă.

Tânărul nu este la prima abatere. Înainte de majorat a fost condamnat la măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 56 zile, pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Vizualizări: 7,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: