Primarii PSD critică Guvernul: Mă blochează ordonanța lui Ciolacu

Ordonanța austerității a blocat activitatea în toate primăriile din județul Gorj. Unii primari înțeleg măsurile drastice luate de Guvern în timp ce alții le consideră fără cap, dar una peste alta toți se întreabă ce se va întâmpla de anul viitor.

Edilul din comuna Slivilești este foc și pară pe Guvern, iar supărarea lui este de înțeles. ”Pur și simplu își bat joc de noi. Eu tot timpul am fost sincer și am spus și bune și rele și mi-am asumat. Ordonanța dată de șeful meu de partid cel mai mare, de domnul Marcel Ciolacu nu-mi convine și nu o accept. Este o bătaie de joc pentru noi primarii. Nu poți să ții activitatea din primării blocată două luni de zile.  Am avut ședință la Prefectură, nimeni nu spune nimic exact, doar scenarii. Trebuia să fie totul foarte clar: ai bani faci, dacă ai bani nu faci. Eu am bani, că nu am dat bani toată vara la lăutari, la artificii și la petreceri și vreau să investesc în proiecte dar nu pot, că mă blochează ordonanța lui Ciolacu”, a precizat Sorin Bucurescu.

Victor Geogia, primarul din Bengești-Ciocadia, înțelege parțial decizia guvernului însă întrebarea este alta, ce fac UAT-urile din ianuarie.

”Ce facem noi de la 1 ianuarie 2024? Hai că înțelegem 2 luni de austeritate, e iarnă, e frig, nu se prea mai lucrează așa intens că vin sărbătorile, dar din ianuarie care este situația? Dacă nu se face nimic gaura se va adânci și mai mult. Noi răbdăm 2 luni de zile dar cu ce soluții mai vin. Ar trebui să se gândească mai bine să încaseze amenzile sau datoriile celor care le au la stat. În plus de asta decât să bage bani în patru rânduri de alegeri anul viitor, mai bine ar băga banii în șantiere pentru dezvoltarea comunelor.”

Vizualizări: 2,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: