Primarii gorjeni, supărați că nu sunt consultați când se stabilesc candidații pentru alegerile parlamentare

Nemulțumire mare în rândul primarilor din Gorj, care se plâng de faptul că nu sunt consultați atunci când se stabilesc candidații pentru alegerile parlamentare. Edilii vor "să fie băgați în seamă" și consultați, mai ales că ei sunt liantul între alegători și parlamentari.

Aleșii locali vor să aibă un cuvânt de spus când se stabilesc listele cu cei pe care gorjenii îi vor trimite în parlament. Un cuvânt de spus în alegerea candidaților ar trebui să aibă și primarii care au câștigat alegerile locale detașat.

"Nu suntem consultați, din păcate. Unii primari cu rezultate bune ar trebui întrebați, chiar dacă decizia finală o ia tot conducerea partidului. Primarii care au adus și aduc voturi trebuie băgați în seamă. Nu pot decide, dar măcar să fie consultați. Pe vremea domnului Călinoiu nu se cerea părerea pentru orice decizie importantă luată la nivelul partidului.", a declarat primarul din comuna Slivilești.

Un alt primar cu vechime a ajuns la concluzia că democrația a murit demult, cel puțin la Partidul Social Democrat, sau poate nici nu a existat.

"Suntem consultați așa... în mare, dar degeaba, oricum nu se ține cont de părerea noastră. Nu este democrație la partid. Nimeni nu a ținut cont niciodată.", a declarat Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele.

Sunt și primari care încearcă să evite elegant subiectul.

" E greu de spus, nu mă pot pronunța. Trebuie făcută o analiză, trebuie discutat mult la nivel de partid pentru că nu mi se pare normal să te duci acolo după ce îți vezi sacii în căruță și patru ani să stai degeaba", a spus Victor Georgia, edilul din Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: