Primarii gorjeni din zonele miniere se duc peste Plăveți să ceară explicații. Primar: Dacă mă apucă dracii, va fi război

Primarii din zonele miniere ale județului Gorj se vor duce marți peste directorul Complexului Energetic Oltenia, să-i ceara explicații despre viitorul companiei dar și despre soarta salariaților. Edilii au decis că e timpul să ia atitudine și să facă ceea ce ar trebuie să facă sindicatele. Dacă nu vor fi primiți, primarii gorjeni sunt deciși să meargă zilnic la ușa lui Dan Iulius Plăveți, până când acesta va accepta un dialog cu aleșii locali.

Primarii din zonele miniere sunt deciși să ia atitudine și să se implice în soarta Complexului Energetic Oltenia.

"Vrem un dialog cu directorul Complexului Energetic Oltenia. Eu am problemele mele și vreau explicații cu privire la închidere mineritului, retrocedări, vreau să văd și eu cum s-au făcut angajările la CEO, pentru că din Motru nu este nimeni. Sincer nu știu dacă directorul va fi prezent pentru că el este plătit să facă ce are de făcut. Ori că este ospătar, ori că este director la CEO el trebui să facă treaba pentru care e plătit. Are de închis mineritul sau cum spune el, are de pus în aplicare planul de restructurare. Le-au închis gura la mineri cu măriri salariale că dacă ieșeau în stradă era problemă. Trebuie să-și asume și sa ne spune planul de viitor", a precizat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Supărat este și edilul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu. Nu înțelege de ce problema sindicatelor trebuie să o rezolve primarii.

"Ceea ce facem noi ar trebui să facă sindicatele. Au mașini și case luxoase, iar când au treburi serioase de rezolvat tac. Noi suntem nimeni pentru directorul de la CEO. El își permite, dărâmă tot, se urcă în mașină și pleacă, dar noi primarii, deputații, senatorii nu avem unde dracu să plecăm, rămânem aici. Are misiune să închidă și noi stăm cu mâinile în sân și așteptăm. Poi nu se mai poate. Nu e treaba noastră să mergem la CEO, dar nu pentru ca nu ne interesează ci pentru că este treaba sindicatelor. Ei iau banii de la mineri nu eu. Poi fi al dracu tu de sindicat, dacă nu ajuți când trebuie, atunci iei banii degeaba. Îi agață ca șacalii pe angajații ai noi ca să ia cât mai mult. Eu mă duc hotărât și îi spun: "Bă, omule dacă tu nu ști, cine dracu știe ce se va alege cu mineritul?" Ma apucă dracii și mai rău. Va fi război!"

Primarii vor merge la Consiliul Județean Gorj marți, 2 mai la ora 11.00.

Vizualizări: 4,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: