Primăria Târgu Jiu își „faultează” chiar și propriul club de fotbal

Pentru că nu a reparat gardurile de la terenul sintetic din Complexul Sportiv Municipal și nu a montat bănci de rezervă corespunzătoare, Primăria Târgu Jiu și-a „faultat” propriul club. Terenul sintetic nu a primit omologarea din partea AJF Gorj și chiar și copiii de la CSM Târgu Jiu vor fi nevoiți să se deplaseze pe alte terenuri din județ.

Pentru că majoritatea echipelor de copii din campionatele de juniori evoluau pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, grupele de copii de la CSM Târgu Jiu se deplasau destul de rar în județ. Așa se face că și la meciuri considerate în deplasare acestea jucau pe același teren. Acum, grupele de copii ale CSM se vor deplasa pe alte terenuri și când vor avea meci acasă dar și în deplasare. 

AJF Gorj nu a mai „închis ochii” la neregulile din Complexul Sportiv Municipal, așa cum a procedat în ultimii cinci ani,  și nu a mai aprobat omologarea terenului sintetic. Meciurile de juniori Under 11, 12 și 13 ani vor lua startul săptămâna viitoare iar echipele care nu și-au găsit terenuri omologate mai au timp câteva zile să anunțe unde vor juca. 

Este valabil și pentru grupele de copii de la CSM Târgu Jiu, clubul primăriei neprimind dreptul de a mai evolua cu grupele de copii pe terenul sintetic, la fel ca și celelalte echipe din Târgu Jiu. Și acestea nu sunt puține la număr pentru că majoritatea echipelor de copii de la grupele de 11, 12 și 13 ani din campionate sunt din Târgu Jiu. 

La Under 11 ani nu mai puțin de opt echipe din cele zece care au meci programat în prima etapă ar fi trebuit să joace pe terenul de la Târgu Jiu. La fel și la Under 12 ani, unde cinci din cele opt echipe aflate la start ar fi trebuit să joace la Târgu Jiu. La un calcul simplu reiese că este vorba de sute de copii au fost scoși din stadion și trimiși să joace pe alte terenuri din județ.

Toate acestea pentru că Primăria Târgu Jiu, refuză de ani de zile să aducă terenul sintetic la standardele solicitate de organizatorul competiției. Iar acestea nu sunt exagerate, fiind vorba de condiții minime pe care le îndeplinesc multe terenuri de la sate dar la Târgu Jiu nu se poate sau nu se dorește. 

Conform documentelor de omologare ale AJF Gorj, nici CSM Târgu Jiu nu a primit dreptul de a organiza meciuri de copii pe terenul sintetic. În total, numai de la grupele de copii de 11 – 13 ani este vorba de 16 echipe de la toate cluburile care se pregătesc pe terenul sintetic, adică mai puține decât au evoluat sezonul trecut când erau 21 de echipe din Târgu Jiu care jucau acolo. Semn că deja unele cluburi deja au renunțat la grupele de copii pe care le aveau înscrise când au aflat de neomologarea terenului. 

În procesul verbal, întocmit cu reprezentanții CSM Târgu Jiu, la finalul perioadei acordate pentru remedierea problemelor de la teren, joi 12 septembrie, se specifică faptul că acestea nu au fost remediate. „Întrucât nu s-au remediat neregulile stabilite în data de 28.08. 2024, terenul nu îndeplinește condițiile prevăzute de ROAF privind omologarea pentru disputarea meciurilor de juniori din cadrul campionatelor organizate de AJF Gorj”, se arată în procesul verbal primit de CSM Târgu Jiu. Concret, pentru că nu s-au reparat gardurile căzute și băncile de rezervă și nu s-au montat două toalete ecologice la tribune, sutele de copii care se pregătesc pe acest teren vor face în week-end poate chiar zeci de kilometri pentru a juca pe terenuri omologate. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: