Primăria ştia că pierde procesul cu Pandurii. A alocat banii în buget

Primăria Târgu Jiu a pierdut, săptămâna trecută, ultima fază a procesului cu clubul Pandurii care a solicitat executarea silită a municipalității cu 2,8 milioane de lei. Anterior, primarul Marcel Romanescu spunea că nu Primăria Târgu Jiu are de plătit acea sumă datorată clubului Pandurii ci Consiliul Local Târgu Jiu, dar totuşi a alocat această sumă în bugetul din acest an.

Suma pe care o va plăti Primăria Târgu Jiu către clubul Pandurii reprezintă cotizațiile restante datorate de Consiliul Local, în calitate de membru asociat al clubului, alături de ceilalţi membri asociaţi, pentru perioada 2014 - 2017. După ce au spus mai întâi că nu au acestă datorie către club, şi ulterior au pierdut procesul de la Înalta Curte, reprezentanţii primăriei s-au cramponat apoi de faptul că nu primăria trebuie să plătească ci Consiliul Local, care aprobase ca Primăria Târgu Jiu să fie membru asociat la Pandurii. Astfel că , reprezentanții municipalității au încercat să evite plata sumei stabilite de instanța supremă și au contestat executarea, pierzând însă şi acest proces şi fiind obligaţi să plătească întreaga sumă.

Întreaga poveste a fost însă doar un mod de a trage de timp pentru că primarul Marcel Romanescu a recunoscut că a prevăzut deja în buget această sumă. Chiar dacă acum edilul spune că va ataca decizia instanței de fond cu apel, hotărârea este executorie şi suma trebuie plătită, ea fiind chiar prevăzută în buget, lucru care demonstrează că primăria se aştepta să piardă acest proces. „Vom folosi toate căile de atac, aşa cum am încercat să ne apărăm interesul Municipiului Târgu Jiu prin aceste acţiuni promovate de către juriştii primăriei şi nu vom rămâne în acest stadiu. Este clar că, la un moment dat, vom avea şi o hotărâre judecătorească definitivă, pentru că aceasta este executorie. Vom vedea, după ce mă consult cu compartimentul de specialitate din cadrul primăriei, ce avem de făcut. Nu pot să mă pronunţ în acest caz, decât după ce voi purta discuţii cu aparatul de specialitate voi putea să am un punct de vedere clar”, a explicat Romanescu la Radio Infinit, adăugând că suma respectivă a fost prevăzută deja în bugetul din acest an: „Este clar că, la modul cum merge cursul acestei acţiuni, cred că vom fi puşi în situaţia de a plăti, şi deja avem alocată această sumă în bugetul Municipiului Târgu Jiu. Suma aceasta pune o presiune foarte mare pe bugetul Municipiului Târgu Jiu”.

Suma datorată la Pandurii pentru perioada 2014 – 2017, câştigată în instanţă de echipa de fotbal fanion a Gorjului, este cu mult mai mică decât bugetul alocat de Consiliul Local doar în acest an către clubul primăriei, CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: