Primăria nu vrea numele Pandurii, ci să preia clubul Pandurii!

Se discută tot mai des în spațiul public de preluarea numelui Pandurii de către Primăria Târgu Jiu pentru clubul primăriei, CSM Târgu Jiu. Dar în spatele acestei preluări se află interese mult mai mari, respectiv preluarea integrală a Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu.

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu este clubul de tradiție al Gorjului, printre cele mai vechi din județ și acesta se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport, fostul Minister al Sportului. 

Sute sau chiar chiar miii de sportivi au început la acest club drumul spre performanță, iar mulți dintre ei au ajuns campioni naționali sau chiar mult mai sus la concursurile internaționale unde au reprezentat România. Dacă ar fi păstrat toate medaliile și trofeele obținute de-a lungul timpului de sportivii de la Pandurii, probabil Hotelul Sport, care aparține clubului, nu ar fi de ajuns să fie expuse.

Cum clubul Pandurii era unul de succes, cu rezultate bune obținute an de an la mai toate secțiile, noul club al primăriei, CSM Târgu Jiu, aflat la început de drum, a preluat o mare parte din sportivii de la Pandurii și chiar și antrenorii acestora. 

Se pare însă că nu e de ajuns și CSM Târgu Jiu ar putea prelua pe viitor mai mult de la Pandurii, vizat fiind nu doar numele ci și  patrimoniul. Altfel spus, tot clubul!

Pentru cei care cunosc procedura, numele nu ar fi așa o mare problemă să fie preluat pentru că poate fi alăturat denumirii actuale. Pe modelul pe care ACS Viitorul Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, a preluat numele Pandurii și l-a alăturat în noua denumire fără nici o problemă. Există deja și alte cluburi care au denumirea de Pandurii, chiar în Gorj, Pandurii Padeș, dau mai departe, în Mehedinți. 

În cazul CSM Târgu Jiu trebuie înțeles că nu se dorește doar numele ci întregul club. A explicat acest lucru chiar primarul Marcel Romanescu, la Impact TV, unde a precizat că vizează transformarea Clubului Sportiv Municipal în Pandurii Târgu Jiu dar nu acum ci atunci când Agenția Națională pentru Sport ar renunța la cluburile departamentale. 

”La ora actuală, cel mai emblematic pentru Gorj este Pandurii Târgu Jiu. Ceea ce încercăm azi să facem prin CSM este, ca într-o zi, acest club municipal, să poarte, cu acordul tuturor, numele de Pandurii Târgu Jiu. Azi numele de Pandurii Târgu Jiu este al Ministerului Tineretului și Sportului, sau cum s-o mai numi, și nu putem să luăm acel nume, trebuie să facem exact cum a făcut, pe vremuri, echipa de fotbal. Dar eu mi-aș dori, și se va întâmpla lucrul acesta, ca atunci când se va realiza o reorganizare administrativă la nivelul autorităților centrale, preluând și entitatea ministerului, să dăm o singură denumire: Clubul Pandurii. Este un proiect mare”, a spus edilul referindu-se la preluarea întregii entități a CS Pandurii Târgu Jiu, cu sportivi, antrenori și ce a mai rămas din baza sportivă care a fost toată a clubului de tradiție al Gorjului.

Trebuie amintit, pentru cei care nu cunosc istoria bazei sportive, că aceasta a fost în totalitate, cu stadion, bazin de înot, terenuri de antrenamente, terenuri de tenis, terenuri de baschet și sală de sport ale CS Pandurii Târgu Jiu. De-a lungul timpului, cu acordul fostului Minister al Sportului, Stadionul Municipal și Sala Sporturilor, precum și terenurile de antrenament, foste cu iarba naturală, unul devenit între timp sintetic, dar și Ștrandul Municipal, au fost preluate de Primăria Târgu Jiu. Ulterior primăria a cedat în comodat stadionul și terenurile către Pandurii Lignitul Târgu Jiu – echipa de fotbal, care a intrat în faliment în 2022. Ștrandul a rămas în paragină timp de zeci de ani, așa cum se află și acum, alături de acesta fiind ridicat de guvern, prin CNI, un bazin de înot didactic pentru copii.

Acum, se pare că Primăria Târgu Jiu vrea să ia și ce a mai rămas atunci la CS Pandurii, respectiv terenurile de tenis, care acum sunt închiriate, cele de baschet și Hotelul Sport. 

Galerie foto





Vizualizări: 2,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: