Când se va redeschide Bazinul de înot de la Târgu Jiu!

Bazinul acoperit de înot de la Târgu Jiu urmează să fie redeschis publicului începând de luni. Bazinul a fost închis în ultimele săptămâni pentru lucrări de mentenanță precum și pentru igienizare și schimbarea apei din bazin. 

Începând de luni se reia activitatea normală la Bazinul acoperit de înot de la Târgu Jiu, după ce în ultimele două săptămâni pasionații de înot și copii care urmau acolo cursuri cu instructori autorizați au luat o pauză forțată. Administratorul bazinului a efectuat igienizarea bazinului de apă, a schimbat apa din bazin și a efectuat lucrări de mentenanță pentru buna funcționare a bazinului. 

Conform normelor sănătate și igienă pentru bazinele publice de înot, astfel de perioade de mentenanță sunt programate anual la piscinele acoperite, pentru a permite curățarea corespunzătoare și dezinfecția întregii suprafețe a bazinului.

Bazinul de la Târgu Jiu a fost golit complet de apă și dezinfectat, activitate care este necesar a fi efectuată o dată pe an la astfel de piscine acoperite cu sisteme de recirculare a apei, la care, conform normelor, 1/10 - 1/15 din volumul apei din bazin se înlocuiește zilnic.

Conform normelor în vigoare, golirea completă, spălarea și dezinfecția pereților și fundului bazinului se realizează o dată pe an, și ori de câte ori apar poluări accidentale care modifică calitatea microbiologică a apei.

Bazinul de înot a fost finalizat de mai bine de un an, dar inaugurarea sa a avut loc la mijlocul anului trecut. De atunci, sute de copii au avut ocazia să învețe să înoate sub îndrumarea instructorilor. La bazin vin zilnic și pasionații de înot sau persoane care doresc să relaxeze după o zi de muncă.

Iubitorii de sport pot veni zilnic la înot, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 8 dimineața și 22 seara.

Galerie foto







Vizualizări: 919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: