Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Primăria Crasna: Alocarea bugetară a fost făcută în bătaie de joc

Primăria Crasna este în pericol de a se confrunta cu un blocaj financiar încă din primul trimestru al anului 2014. Potrivit autorităţilor locale, fondurile alocate de Ministerul Finanţelor nu acoperă nici măcar plata salariilor. Nemulţumit din cauza banilor primiţi, primarul Vamvu a trimis ieri memorii atât la factorii de decizie din judeţul Gorj, cât şi la cabinetul premierului Victor Ponta. Edilul local a pus pe hârtie toate cheltuielile şi a cerut explicaţii lui Ponta privind modul de gestionare al fondurilor.

Comuna Crasna a primit aproximativ 650.000 de lei de la Ministerul Finanţelor, iar primarul Aurel Vamvu consideră că împărţirea banilor s-a făcut în bătaie de joc. Edilul local spune că vor fi probleme cu acordarea salariilor încă din luna martie. „Această alocare bugetară a fost făcută în bătaie de joc. Vor fi probleme cu plata salariilor în lunile a treia, a patra şi a noua. Am primit cam 6,4 miliarde de lei vechi, banii vor fi eşalonaţi pe patru trimestre, cam 500 de milioane de lei vechi pe lună din care trebuie să plătim salariile 1,1 miliarde de lei vechi/lună şi 2 miliarde/an iluminatul public. Crasna are 85 de kilometri, iar în toată comuna avem 1600 de becuri. Sub nici o formă nu ne-au asigurat nici măcar funcţionarea. Prin această împărţire a banilor au fost avantaje comunele mici care au primit dublu faţă de comunele mari”, a declarat Aurel Vamvu.

Edilul local a cerut factorilor de decizie să-i arate cum să împartă banii alocaţi de Finanţe. „Am trimis câte un memoriu premierului Victor Ponta, preşedintelui Consiliului Judeţean, prefectului Alin Văcaru şi la ANAF. Toţi banii i-am detaliat pe capitole, pe TVA pentru programele europene, pe cheltuieli de funcţionare etc. Lucrurile nu au cum să rămână aşa. Avem trei aducţiuni cu apă pentru care trebuie asigurat clorul şi iluminatul, ne propusesem să facem un grup sanitar la grădiniţa Dumbrăveni, trebuie să facem cadastru la drumurile modernizate, dar cu banii aceştia ne-au legat de mâini şi de picioare”, a declarat primarul Vamvu.

Crede că unii primari au făcut raportări false

Primarul de la Crasna ştie care este explicaţia pentru care comunele mici au primit sume duble faţă de localităţile mari. „Sumele s-au stabilit în funcţie de încasări, iar în Gorj sunt 13-15 comune care au raportat încasări eronate. Mă îndoiesc că au încasat peste 90% din taxe şi impozite în anul trecut. Nu e normal să supraîncarci bugetul la începutul anului. E aproape imposibil să încasezi peste 90% pentru că în mediul rural oamenii nu au bani. Noi am încasat circa 80%, anul 2014 a fost cel mai bun, am reuşit să încasăm puţin peste 7 miliarde de lei vechi, dar ca să primim bani trebuia să fi raportat şi noi încasări de peste 90%”, a declarat Aurel Vamvu.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: