Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Cum şi-a dublat salariul secretarul Primăriei Borăscu

Salariul secretarului Primăriei Borăscu, motiv de invidie pentru bugetari! Acesta este plătit mult mai bine decât primarul, ca urmare a unor sporuri pe care le numeşte „ocazionale”. Primarii din alte localităţi de miră de salariul lui Alexandru Bănică, dar primarul din Borăscu spune că acesta îşi merită banii. Cei nemulţumiţi sunt consilierii locali, care au cerut majorarea indemnizaţiei de şedinţă care este de 300 de lei, dar nu li s-a aprobat.

Salariul secretarului comunei Borăscu este aproape triplu faţă de cel al colegilor săi din alte primării din mediul rural. Acesta a primit în luna decembrie în jur 5.000-6.000 de lei în mână.

Secretarul comunei Borăscu spune că o parte din sporurile de care beneficiază   sunt ocazionale. „Salarizarea se face în conformitate cu Legea 284/2010. Salariul meu este în raport de comună gradul II, am un spor de vechime, spor de calculator, un spor de 50% pe Legea Funciară pe care îl ia şi colegii mei din alte primării. Acesta nu este un spor permanent, el se aprobă prin dispoziţie a primarului. De asemenea mai am un spor ocazional pentru rata de implementare a unui proiect, un spor care se acordă periodic în conformitate cu timpul lucrat, pe durata implementării proiectului pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect ce vizează modernizarea drumurilor, iar sporul se adaugă până la 25 de clase de salarizare”, a declarat Alexandru Bănică, secretarul comunei Borăscu. Acesta a mai precizat că va beneficia de acest salariu doar pentru trei luni. „În luna decembrie am avut un salariu brut de 8.000 de lei, însă voi mai beneficia de el doar pentru trei luni, perioada de implementare a proiectului, după aceea voi rămâne ca ceilalţi bugetari. Totul este legal, nu ne permitem să luăm astăzi un leu în plus, iar mâine să dăm înapoi doi, când vine Curtea de Conturi”, a precizat Bănică.

Primarul nu este invidios

Edilul de la Borăscu spune că secretarul său este îndreptăţit să primească un salariu aşa de mare. „Eu am pe fluturaş 4.020 de lei, iar secretarul ia în mână în jur de 5.000 de lei. Într-adevăr, are salariul brut de 8.000 de lei, dar are multe sporuri: are spor de calculator, spor pentru Comisia Funciară, spor de 50% pentru că e în echipa de proiect. Eu nu am nici o treabă cu salariul dumnealui, fiecare ia cât i se cuvine. A fost o discuţie în şedinţa de Consiliul Local, consilierii au cerut să li majoreze indemnizaţiile de şedinţă, însă acest lucru nu se poate. Ei primesc 300 de lei, cât primeşte un om pensie după ani de muncă la CAP. În şedinţă nu s-au legat de salariile personalului. Probabil, au discutat pe margine între ei”, a declarat Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.

Primarii din alte localităţi se miră la auzul sumei. „Nu cred că un secretar are un salariu de 8.000 de lei brut. Eu iau în mână 2.800 lei, vicele 2.600, iar secretarul nostru primeşte puţin peste 2.000 de lei. Într-adevăr, în urmă cu câţiva ani, secretarii luau mai mult ca primarii, însă acum s-au reglat prin ultimele modificări legislative. Dar ca un secretar de comună să ia cinci-şase mii de lei în mână, nu se poate”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Nici edilului local de la Cătunele nu-i vine să creadă că secretarul unei comune sărace, precum Borăscu, ia un salariu atât de mare. „Eu primesc în mână 2500 de lei, iar secretarul meu ia 1900 de lei. După majorarea salariilor primarilor, secretarii primesc mai puţin decât noi. Nu are cum să ia un secretar 5000-6.000 de lei în mână. Eu cred că în suma aceasta sunt incluse şi drepturile băneşti câştigate prin hotărâri judecătoreşti care s-au dat în luna decembrie. Altfel nu se explică, indiferent ce sporuri au adăugat la salariu”, a precizat Florinel Ţuilă, primarul de la Cătunele.

Vizualizări: 3,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: