Primar: Un parlamentar adevărat nu trebuie să aibă cabinetul plin de domnișoare care să-l învețe să vorbească

Primarii din județul Gorj au pus gând rău parlamentarilor. În contextul în care multe unități administrativ-teritoriale lucrează cu puțin personal, aleșii locali speră că reforma în administrație să-i vizeze și pe senatori și deputați. Mai exact, edilul din comuna Slivilești consideră că ar trebuie să dispară ”consiliere personale” ale parlamentarilor, cheltuielile pe cabinete și veniturile salariale să le fie diminuate cu minim 15%.

Primarul din comuna Slivilești nu înțelege de ce parlamentarii au nevoie de consiliere personale, angajate pe cabinete și plătite din bani publici care sa-i învețe să vorbească.

”Un senator și un deputat bine pregătiți și stăpâni pe ei nu trebuie să aibă nevoie de tot felul de ”domnișoare” care să-i învețe să vorbească, să facă discursuri, să spună cum să stea și așa mai departe. Un parlamentar adevărat care se presupune că face legi pentru o țară întreagă, nu trebuie să aibă pe lângă el 2-3 domnișoare care să-l consilieze, că doar are carte și el știe. De ce le ține, să facă cafea și să învârtă hârtii de pe o parte pe alta pe niște salarii mai mult decât decente? Dacă nu sunt în stare să vorbească, ce pretenții avem să știe să facă legi?”.

Mai mult decât atât, edilul din Slivilești consideră că ar trebuie să se mai taie din privilegiile parlamentarilor și de ce nu și din veniturile lunare.

”Dacă vor să facă reduceri salariale să facă, dar de la toți. Ia și de la parlamentari 15%, ia și de la mine. Fiecare raportat la veniturile lui. Să le mai taie și din cheltuielile lor lunar, că nu mai poți să te lăfăi la nesfârșit cu mașini, plimbări, șoferi, chirii, păpică bună și alte privilegii. Mai zicea cineva înainte să ajungă parlamentar că el nu va accepta aceste privilegii, că va povesti cum și ce li se oferă, și apoi nu a mai zis nimic”, a spus Bucurescu.

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: