Divorț cu scântei, la aproape 80 de ani, în familia Gațu!

Fostul mare handbalist Cristian Gațu (78 de ani), dublu campion mondial la handbal cu naționala României, divorțează după 53 de ani de căsnicie. Fostul președinte al federației de handbal a cerut divorțul și „revenirea pârâtei la numele purtat anterior” dar soția sa, Tamara Gațu, vrea să își păstreze numele dobândit în urma căsătoriei iar aceasta nu e singura sa doleanță.

Tamara Gațu, în vârstă de 80 de ani, soția fostului handbalist și fost președinte al FRH, Cristian Gațu, îl acuză că a înșelat-o. Ea îi cere despăgubiri de 500.000 de lei (100.000 de euro) și o pensie lunară de întreținere de 5.000 de lei.

Tamara și Cristian Gațu sunt separați de mai mult timp însă iar ea s-a mutat în Beiuș în timp ce el a rămas în București, asta după ce au vândut locuința pe care o aveau împreună în localitatea Corbeanca. 

În procesul de partaj deschis la divorț Cristian Gațu susține că nu are nimic de împărțit cu Tamara, în timp ce ea solicită jumătate din valoarea apartamentului din București al fostului jucător de handbal. Campionul mondial a transmis că banii obținuți după vânzarea casei din Corbeanca au fost împărțiți deja de cei doi soți, iar Tamara Gațu a primit și bani dar și una dintre cele două mașini ale cuplului.

„Documentele publice din procesul de partaj arată că cei doi soţi s-au şi despărţit, în fapt. Au vândut casa din comuna Corbeanca, iar în timp ce Tamara Gaţu s-a mutat în oraşul natal, Beiuş, Cristian Gaţu a cumpărat un apartament în Bucureşti. Tamara Gaţu susține că acesta ar sta cu o femeie mai tânără, în vârstă de 53 ani, văduva unui fost handbalist.

La solicitarea Tamarei Gaţu, femeia a şi fost citată la termenul de judecată din martie al procesului de divorţ, pentru a fi audiată ca martor, şi s-a prezentat în faţa instanţei, jurându-se că e simplă menajeră a fostului sportiv. A susținut această variantă chiar şi atunci când, potrivit avocatului Tamarei Gațu, i s-au pus în faţă fotografiile făcute de detectivi particulari, în care apărea plimbându-se cu „angajatorul” pe stradă”, scrie gsp.ro. 

Marele handbalist a explicat că în acele fotografii menajera sa doar îl susținea pentru a se putea deplasa.

La următorul termen de judecată, programat pentru luna aprilie, instanţa îi va audia pe cei doi soţi.  Între timp, şi procesul de partaj este în curs de desfăşurare, deşi Cristian Gaţu a arătat că, din punctul său de vedere, nu mai au ce împărţi. 

Gațu vrea doar ca „pârâta să îi restituie bunurile proprii – medalii, diplome, decoraţiuni, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte sportive, bunuri ce ţin de activitatea şi recunoaşterea sa sportivă”.

Tamara Gaţu, în schimb, ca soţie „înşelată” îi cere fostului consort despăgubiri: daune morale de 500.000 lei plus o pensie de întreţinere de 5.000 lei pe lună.

Vizualizări: 2,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: