Primar: Nu am văzut niciodată așa ceva, să mergi pe albia răului pe pietre uscate

Autoritățile din comuna Runcu trag un semnal de alarmă și fac un apel la cetățenii din comună, dar și din municipiul Târgu-Jiu să consume rațional apă. Edilul de aici susține că râurile au secat din cauza caniculei și pot apărea probleme la alimentarea cu apă.

Edilul din Runcu susține că nu i-a fost dat niciodată să vadă râurile din Runcu seci și se teme că va fi nevoit să ia măsuri drastice ca cetățenii să nu rămână fără apă. 

”Au secat toate râurile. Eu așa ceva nu au văzut niciodată, să mergi prin albia Sohodolului pe pietre uscate. Nu am pățit așa ceva de când mă știu. Sohodolul a secat, Bâlta a secat, iar la Dobrița din opt izvoare, șase sunt seci. Să zic că săptămâna asta o mai ducem, iar de săptămâna viitoare trebuie să luăm măsuri, să dăm apă la program pentru că altfel nu ne mai descurcăm. Eu nu am văzut niciodată să mergi pe albia Sohodolului pe pietre uscate”, a declarat Adi Câmpeanu.

Edilul din Runcu crede că probleme vor fi și cu alimentarea cu apă a municipiului Târgu-Jiu. ”Nu doar comuna Runcu va fi afectată de această secetă. Mă tem că vor fi probleme și la Târgu-Jiu în zonele care sunt alimentate din Sohodol. Să ne rugăm să plouă și să scăpăm cu bine de acest val de caniculă”.

Vizualizări: 6,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: