Primar: Noi suntem cu un pas în fața Covid-ului. Se pregătesc autoritățile pentru valul 6?

În România au fost ridicate aproape toate restricțiile legate de Covid și se încearcă revenirea la o viață normală, dar abia acum vin fonduri europene pentru gestionarea crizei Covid-19.

În plină pandemie au fost lansate tot felul de programe prin care autoritățile locale au putut accesa fonduri europene în vederea achiziției de materiale și dispozitive pentru prevenirea răspândirii virusului.

Proiectele au fost aprobate destul de târziu, drept dovadă este faptul că primarii gorjeni încă mai încheie contracte, deși majoritatea restricțiilor au fost ridicate.

Autoritățile locale din comuna Negomir au încheiat contractul de finanțare în luna noiembrie și încă nu au reușit să achiziționeze tot ce era prevăzut în proiect.

”Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și a ajuns undeva la 1.200.000 de lei. Noi am semnat contractul în luna noiembrie, am reușit să achiziționăm cele 63.000 de măști, am împărțit la copiii din clasele primare, iar restul măștilor sunt depozitate la școli. O singură lună au prins copiii să folosească măștile date de noi, că s-au ridicat restricțiile. Dezinfectantul este bine venit că îl putem folosi oricând și chiar este nevoie de el, porțile pentru dezinfectarea elevilor la intrarea și ieșirea din școală au fost poziționate, dar nu le-am folosit. Am mai avea de luat niște roboței care dezinfectează singuri clasele și am întrebat dacă îi mai luăm și ni s-a spus să respectăm contractele și să dăm drumul la procedura de achiziție. Ideea este că eu am reușit să cumpăr ceva, dar se mai semnează în continuare contracte de finanțare, ceea ce mă duce cu gândul că ne pregătim pentru valul 6”, a declarat primarul Tudor Oiță, din Negomir.

Autoritățile locale din comuna gorjeană Ciuperceni numai ce au semnat contractul pentru aceste echipamente și au întrebat dacă mai are rost demararea procedurilor de achiziții și au primit undă verde.

”Noi am semnat contractul, echipamentele nu au venit, dar nu cred că ne sunt de prisos, la fel și măștile și dezinfectanții. Nu trebuie să fim optimiști ca s-a terminat pandemia la cum se învârt lucrurile și cred că de data asta Covid-ul nu o să ne mai ia prin surprindere. Suntem cu un pas înaintea lui. Noi am întrebat dacă mai luăm echipamente și ni s-a spus să mergem înainte și așa am făcut, pe principiul că orice euro venit în comună este binevenit”, a declarat primarul Daniel Dobrescu.

Autoritățile din comuna Ciuperceni au depus proiectul în luna ianuarie a anului trecut, cu o valoare inițială de 960.000 de lei, dar pe parcurs s-a micșorat la 660.000 pentru că s-au mai redus din echipamente.

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: