Primar: La CE Oltenia, preferăm să închidem decât să reorganizăm

Primarul uneia dintre cele mai afectate localități de activitatea minieră arată cu degetul spre administrația Complexului Energetic Oltenia. Florinel Țuilă, primarul din Cătunele, susține că producătorul de energie are prea mulți angajați în rândul TESA, care câștigă prea mult în comparație cu cei din producție.

Florinel Țuilă se teme că localitatea pe care o conduce va avea și mai mult de suferit odată ce va fi restrânsă activitatea companiei. “Aproape 60% din localitate e afectată de lucrări miniere. Suntem afectați de activitatea minieră și vom fi și mai afectați de închideri. Suntem afectați de halda minieră care e așezată acum de-a lungul râului Motru, pe toată raza comunei Cătunele, cât și de dealurile care sunt excavate la ora actuală”, a declarat Țuilă, la Radio Infinit.

Acesta susține că, în companie, sunt prea mulți angajați în birouri și aceștia sunt prea bine plătiți pentru cât muncesc. Nu același lucru îl poate spune și despre salariații din producție. „Eu am avut curajul să spun de mai multe ori că nu se face la CEO ce ar trebui să se facă. La ora actuală, din aproape 12 mii de angajați cum aud că sunt, 2.000 sunt din TESA. Aceștia cresc cheltuielile cu salariile. Muncitorii au un salariu mai mic, iar media salariilor este mai mare decât cel mai mare salariul celor 10 mii care muncesc efectiv. Cred că mergem în direcția în care s-a mers de la Revoluție încoace: Totul sau nimic. Preferăm să închidem, decât să ne reorganizăm”, a mai spus Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

În câțiva ani, mai multe cariere de cărbune își vor termina rezervele și își vor închide porțile. Primele vor fi Peșteana și Lupoaia. În cel mult opt ani, patru cariere se vor închide și mulți angajați vor fi redistribuiți spre alte zone.

Zona Motru va fi cea mai afectată în urma aplicării planului de reorganizare a Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 5,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: