Plăţi compensatorii pentru salariaţii de la Minprest
Membrii sindicatelor de la Minprest Rovinari sunt dispuşi să treacă la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) condusă de Marin Condescu, dacă acesta va reuşi să-i ajute să obţină plăţi compensatorii pentru angajaţi. Este vorba despre 340 de muncitori care au lucrat la SNLO şi au fost externalizaţi în 2002.
Sindicalistul Sorin Păunescu, a explicat ieri că el a fost cu ideea de a apela la Marin Condescu în vederea găsirii unor soluţii pentru recompensarea acestor oameni. „Eu am mers la domnul Condescu şi l-am rugat să ne ajute, să facem demersuri la Minister ca cei 340 de angajaţi externalizaţi să primească salarii compensatorii. Ar fi o recompensare morală pentru ei“, a spus Păunescu.
Pentru reducerea disponibilizărilor de la Minprest, Păunescu a mai propus internalizarea unor servicii. „Am propus internalizarea unor servicii pe care societatea le prestează pentru SNLO şi complexuri. Pompierii de exemplu“, a completat acesta.
Păunescu a mărturisit că cei 700 de oameni din cele două sindicate, cel de la Rovinari, pe care îl conduce şi cel de la Motru unde preşedinte este Dumitru Iosu, vor trece la USMO, în semn de recunoştinţă, dacă Marin Condescu i-ar ajuta în aceste probleme.
Condescu crede că repară o greşeală mai veche
Liderul USMO, Marin Condescu, declară că sindicatele şi administraţia Societăţii Naţionale a Lignitului OItenia au convenit să demareze procedurile de reintegrare în structurile SNLO a societăţii Minprest, societate desprinsă în 2002 din fosta Companie a Lignitului, alături de alte unităţi.
„Când au plecat din fosta companie, erau aproape 500 de angajaţi. Noi atâţia dorim să şi reintegrăm în cadrul SNLO, atunci când vom finaliza procedurile, proceduri care se vor derula la fel ca şi în cazul Termoserv-urilor. Dorim să îi avem colegi de sindicat în Uniune pe cei de la MinPrest pentru că ei, dacă nu au fost afiliaţi la nicio organizaţie mai reprezentativă nu au nici măcar contract colectiv de muncă. Vrem să le fim alături şi să-i ajutăm, dar asta nu înseamnă că îi putem prelua pe toţi aproape 800 sau 900, câţi mai sunt ei acolo. De asta susţinem şi acordarea de plăţi compensatorii pentru că ei lucrează alături de noi în cariere”, spune Condescu.