Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Rețetă simplă de prăjitură tăvălită în nucă de cocos

Prăjitura Tăvălită în nucă de cocos este un desert delicios și spornic. Se poate face în mai multe feluri dar cea cu ciocolată este un deliciu.

Pentru această Prajitură Tăvălită cu nucă de cocos cu sos de ciocolată, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, cacao, ulei, smântână, unt, ciocolată.      

Ingrediente:

    Pentru blat:

    6 ouă

    200 g zahăr

    50 ml ulei

    200 g făină

    1 linguriță praf de copt

    esență de vanilie

    Pentru sos:

    150 g unt

    150 g zahăr

    150 g ciocolată cu lapte

    50 g cacao

    250 ml frișcă lichidă

    In plus:

    fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până când obții o bezea fermă. Amestecă gălbenușurile cu uleiul și vanilia, apoi încorporează acest amestec în bezeaua de albușuri. Cerne făina împreună cu praful de copt și încorporează-le treptat în compoziția de ouă.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă (aproximativ 30x20 cm) cu hârtie de copt. Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25-30 de minute, la 180 grade C, până când trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în cuburi de aproximativ 4-5 cm.

Într-o cratiță, pune smântâna lichidă și adaugă untul și zahărul amestecat cu cacaua. Pune cratița pe foc mic și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă ciocolata tăiată bucățele și amestecă până se topește și sosul devine omogen. Oprește focul și lasă glazura să se răcească puțin.

Ia fiecare cub de blat și trece-l rapid prin glazura de ciocolată, având grijă să fie acoperit uniform. Tăvălește imediat cubul prin nuca de cocos, apoi lasă-l pe un grătar sau hârtie de copt să se usuce.

Prăjitura tăvălită este gata pentru a fi servită după ce se răcește. Se păstrează foarte bine pentru câteva zile într-un loc răcoros.

Vizualizări: 4,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: