Planta care vă poate face răcoare vara în casă

Bunicii noștri au folosit și chiar mai folosesc încă o plantă de interior care nu este doar de decor. Aceasta are rolul de a răcori casa atunci când temperaturile sunt foarte mari.

Sezonul cald a venit, iar cei care nu aer condiționat caută diferite metode de a se răcori. Pentru iubitorii de plante există o plantă care poate răcori camerele fără probleme.  Este vorba despre Pothos sau Epipremnum aureum care nu este doar o plantă frumoasă de interior pentru a decora casa, ci este o plantă capabilă să ajute la scăderea temperaturii și la răcirea locuinței atunci când este foarte cald dar are și capacitatea de a purifica aerul. Ea funcționează ca un filtru natural și are capacitatea de a absorbi substanțele chimice și toxice prezente în aer, care sunt emise de produsele de curățare, vopselele și materialele de construcție.

Frunzele verzi intense ale acestei frumoase plante de apartament absorb aceste substanțe și le transformă în oxigen pur.

Pothos este o plantă de interior, deoarece nu tolerează lumina directă a soarelui iar frunzele sale sunt expuse riscului de a arde. Cel mai bun loc pentru a le plasa acasă este lângă o fereastră unde pot primi suficientă lumină indirectă pentru a crește frunze.

În timpul sezonului cald, planta pothos transpiră, într-un mod similar în care oamenii transpiră pentru a se răci. Planta Epipremnum aureum eliberează apă prin frunzele sale verzi pentru a încerca să se răcească. Acest proces ajută și la scăderea temperaturii din jurul acesteia.

Potrivit Feng Shui, pentru a spori puterea acestei plante, este indicat să o plasați în părțile de nord, est și nord-est ale casei dumneavoastră.

Vizualizări: 4,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: