Ce legume se pot planta în luna iunie!

Iunie, prima lună a verii, vine cu o serie de lucrări importante în grădină, asociate cu temperaturile ridicate și debutul perioadei de recoltare a fructelor și legumelor, în funcție de fiecare specie în parte. Tot în iunie puteți planta legumele de sezon, cum ar fi fasolea, mazărea, porumbul dulce, castraveții și dovleacul.

La începutul lunii iunie există posibilitatea de cultivare a verzei pentru producția de vară, a guliilor, mărarului și fasolei verzi. Se pot planta, de asemenea, fasolea, mazărea, porumbul dulce, castraveții și dovleacul.

Tot acum pot fi cultivate ierburi aromatice precum busuioc, coriandru sau pătrunjel. Acum este și ultima șansă să cultivi morcovi, pe care îi vei recolta în lunile septembrie și octombrie.

Sfârșitul lunii iunie permite și cultivarea de cartofi pentru producția de toamnă. De asemenea, mai puteți adăuga în grădină varză de Bruxelles sau roșie precum și gulie de toamnă.

Tot în iunie puteți să recoltați legumele timpurii, cum ar fi mazărea, ceapa verde și spanacul, precum și căpșunile.

Irigarea trebuie ajustată la perioadele caniculare. Este important de precizat că această ajustare nu se referă la frecvența udării, ci la mărirea cantității de apă care asigură o dezvoltare optimă a plantelor, în condițiile în care temperaturile ridicate vor accelera evaporarea apei din sol.

Plantele legumicole dar și pomii fructiferi vor avea nevoie de cantități mai mari de apă, cu mențiunea că între udări trebuie lăsat un interval pentru ca rădăcinile să nu fie inundate permanent și să putrezească.

Vizualizări: 21,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: