Pîrvulescu (FNME): Importăm foarte mult și la prețuri foarte mari!

„Am ajuns în vârful de consum să importăm foarte mult și la prețuri foarte mari!” O spune Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, în contextul în care, săptămâna trecută, România a importat o treime din necesarul de energie când are la dispoziție Complexul Energetic Oltenia, care ar putea produce mult mai ieftin.

Dumitru Pîrvulescu susține că, deși facturile la energie sunt plafonate, diferența de preț pe care o plătește România pentru curent se vede la raft. „Ne dau cu o mână, dar ne iau cu zece mâini”, mai adaugă sindicalistul.

„Am ajuns în vârful de consum să importăm foarte mult și la prețuri foarte mari, prețuri mult mai mari, cu certificate cu tot, decât are Complexul Oltenia. Politicul ar trebui să se uite cu atenție la chestiunile astea pentru că, până la urmă, indiferent că e plafonat la populație prețul, românii plătesc prin restul produselor, serviciilor, lucrărilor la acest preț mare de energie”, a declarat președintele FNME.

PNL

Pîrvulescu a mai punctat și că trebuie păstrat personalul din producție.  „În mare, fronturile de lucru sunt rezolvate prin hotărârile de Guvern care s-au dat. Trebuie păstrat personalul pentru că asta e situația de producere a energiei electrice pe cărbune. Trebuie un număr minim de personal. Costă mult mai puțin statul român decât tărășenia asta cu importuri masive și cu prețuri foarte mari în orele de vârf. Populația ar trebui să se revolte un piculeț. Chiar dacă aparent au o plafonare, populația plătește diferența de preț în prețurile foarte mari care sunt la diverse servicii pe care dânșii le achiziționează”, a mai spus Pîrvulescu, într-un interviu la Radio Infinit. 

De altfel, zilele trecute, Federația Univers și FNME au trimis o scrisoare Guvernului prin care au tras un semnal de alarmă vizavi la costurile pentru energia importată și posibilitatea CEO de a produce acest curent atât de necesar. În același document, cele două federații au subliniat importanța urgentării demersurilor pe lângă comisarii europeni pentru amânarea închiderii mineritului, dar și pentru păstrarea salariaților din producție, atâția câți sunt acum.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: