Peste o sută de salariaţi au protestat la Rostramo

Peste 100 de foşti salariaţi ai societăţii Rostramo au protestat în faţa unităţii de fabricare a mobilei. Persoanele participante la acest protest şi-au exprimat nemulţumirea şi au cerut drepturile băneşti pentru acţiunile pe care, după cum susţin, au fost obligaţi de către conducerea Rostramo să le cumpere în perioada în care au lucrat la fabrica de mobilă.

Aproximativ 100 de foşti angajaţi ai fabricii de mobilă din Târgu-Jiu s-au adunat în faţa sediului societăţii Rostramo  pentru a cere restituirea sumelor de bani pe care aceştia au fost obligaţi să le cotizeze în fiecare an, începând cu anul 2001 şi până în 2007, pentru ca societatea să se redreseze financiar după ce a fost privatizată. Salariaţii şi-au format o asociaţie, PAS- Rostramo, şi au cumpărat acţiunile vândute de stat devenind astfel acţionari ai societăţii. În asociaţie sunt înscrise peste 1000 de persoane, dintre care actuali şi foşti angajaţi ai societăţii Rostramo. Dintre aceştia face parte şi Petre Calotă, un fost angajat al Rostramo. ”Eu am lucrat 32 de ani aici, am fost electrician. A trebuit să plec din cauza  faptului că m-am aliat cu ceilalţi oameni care nu şi-au primit banii şi conducerea a început să îmi facă necazuri. Aşa că m-am pensionat pe caz de boală. Între anii 1994 şi 1998 am fost vicepreşedintele sindicatului. Am dat bani în fiecare lună ca să susţinem societatea, unii dintre noi nu au mai avut cu ce să plătească facultatea copiilor şi au trebuit să renunţe la ea”, a spus fostul angajat.

 Directorul economic al societăţii Rostramo, Ion Nicolcea, a spus că această asociaţie a salariaţilor poate fi desfiinţată numai de Adunarea Generală a Acţionarilor. „Se poate desfiinţa asociaţia doar dacă 25% dintre persoanele care deţin acţiuni vor depune fiecare câte o cerere în acest sens. Adunarea Generală a Acţionarilor se va întruni şi este cea care poate decide desfiinţarea asociaţiei salariaţilor, după care, fiecare va deveni acţionar şi astfel îşi poate vinde acţiunile la bursă”, a declarat directorul economic.  Acesta a mai precizat că asociaţia salariaţilor deţine 61% din acţiuni, 25% aparţin Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, iar SIF Banat Crişana cu o pondere de 12%.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: