Peste o mie de procese împotriva Caselor de Pensii pentru Legea 197

Actuali și foști mineri și energeticieni din patru județe au dat în judecată Casele de Pensii. Oamenii cer să le fie recalculate pensiile ori să iasă din câmpul muncii în baza Legii 197 care încă le dă bătăi de cap funcționarilor de la Pensii.

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, a anunțat că avocații federației au deschis deja peste 1.400 de procese în patru județe unde are activitate Complexul Energetic Oltenia.

A mai explicat Crețan că avocații au câștigat deja primele procese în Hunedoara și Casa de Pensii va recalcula pensiile oamenilor în baza Legii 197. „Casele de Pensii interpretează legea cum vor. Cu rea-voință. Ne judecăm pentru că nu calculează corect pensiile oamenilor, atât foști mineri și energeticieni, cât și actuali. Pentru că nu le dă banii conform procedurii de calcul. Deja avem precedente create. Cabinetul nostru de avocatură a câștigat deja primele procese în Valea Jiului, pe recalculări. Sperăm să nu avem surprize”, a spus Constantin Crețan, într-un interviu la Radio Infinit.

Crețan a mai adăugat că nu doar foștii ori actualii angajați ai CE Oltenia ar trebui să beneficieze de această lege, ci și cei care lucrează ori au lucrat la firmele prestatoare pentru companie. „Vor da decizii și pentru salariații care au fost la unitățile prestatoare, tot ce a fost până au ieșit la pensie. CEO se întinde pe patru județe. Avem deja 1.400 de procese în instanță și continuăm”, a mai spus Crețan.

Vizualizări: 3,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: