Doi tineri de 22 și 24 de ani din Gorj au fost reținuți. Se dădeau medici

Operațiune de amploare în Mureș: Patru suspecți au fost reținuți într-un caz de înșelăciune prin metoda "accidentul", iar doi dintre aceștia sunt din județul Gorj. Ei se prezentau ca fiind medici.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au făcut un pas important în investigarea unui caz complex de înșelăciune prin metoda "accidentul". Cei patru suspecți reținuți în urma unei serii de percheziții sunt acum sub atenta supraveghere a autorităților, în așteptarea rezultatelor investigațiilor.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș, doi dintre cei patru suspecți au origini în județul Gorj. Aceasta denotă amploarea și complexitatea rețelei infracționale în cauză, care a operat în mai multe județe și s-a angajat în fapte de înșelăciune prin metoda "accidentul". Prejudiciul estimat se ridică la peste 30.000 de euro, la care se adaugă bijuteriile din aur sustrase de la victime.

Activitatea infracțională presupunea contactarea telefonică a victimelor, în special persoane în vârstă, spunând că sunt medici și că membrii familiei acestora ar fi implicați în accidente rutiere grave, pentru care era necesară intervenția medicală de urgență. Sub acest pretext, suspecții solicitau sume considerabile de bani sau bijuterii de valoare.

Cercetările au dezvăluit că suspecții din grupare profitau de vulnerabilitatea și confuzia victimelor, astfel că aceștia încercau să inducă panică și să creeze o situație de urgență, pentru a obține bunurile pretinse. În anumite cazuri, membrii grupului infracțional disimulau voci, pentru a spori veridicitatea informațiilor furnizate.

Perchezițiile din data de 9 august, efectuate în cadrul dosarului de înșelăciune, au permis recuperarea unor probe relevante, precum telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani și chiar bijuterii din aur. De asemenea, a fost descoperit un recipient cu substanțe cu potențial psihoactiv, care a fost predat autorităților specializate pentru evaluare.

În urma probatoriului acumulat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au decis reținerea a patru suspecți. Printre aceștia se numără trei bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 24 de ani, toți din județul Gorj, și o femeie în vârstă de 43 de ani, din județul Vrancea. Cei patru au fost escortați și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Mureș.

Vizualizări: 5,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: