Acuzați că au mituit un pădurar

Doi gorjeni din Fărcășești sunt acuzați că au mituit un pădurar, pentru a fi lăsați să ia lemne din pădure. Aceștia au fost condamnați cu suspendare la jumătatea lunii trecute.

Cei doi gorjeni ar fi dat câte 300 de lei pădurarului, pentru a lua din pădure mai mulți arbori esență fag și gorun doborâți de fenomene naturale, fără a fi marcați de organele silvice și fără a deține documente legale. 

“La data de 09.08.2016, organele de poliție au constatat că în ziua respectivă inculpaţii au sustras și transportat cu ansamblul format din tractor şi remorcă aparţinând celui din urmă, la locuințele lor, mai mulți arbori esență fag și gorun doborâți de fenomene naturale, fără a fi marcați de organele silvice și fără a deține documente legale”, se arată în documentul de la instanță.

Pădurarul a negat că le-ar fi permis să ia arbori nemarcați din pădure și că în schimb ar fi primit bani de la aceștia, precizând însă că a fost întrebat de cel din urmă dacă are material lemnos de vânzare, ocazie cu care a fost și înștiințat de acesta că în punctul ”Valea Lupilor” sunt arbori doborâți de fenomene naturale.

“Pentru suma de bani încasată, pădurarul nu a emis documente și, de asemenea, la momentul deplasării inculpaţilor în pădure pentru a ridica și transporta material lemnos nu existau acte valabile emise de Ocolul Silvic Tg-Jiu, arborii fiind nemarcați, rezultând astfel că suma de bani a fost primită/dată cu titlu de mită”, menționează sursa citată.

Cele câteva lemne luate din pădure i-au costat mult pe cei doi gorjeni. Închisoare cu suspendare, 80 de zile de muncă în folosul comunității, câte o mie de lei cheltuieli de judecată de fiecare și plata sumei de 686,64 lei TVA inclus, către părtea civilă, Ocolul Silvic Târgu Jiu.

Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Gorj pe 12 iulie.

Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: