Se anunţă recoltă bună la porumb şi orz. Producţia de fructe, mai mică!

Cultura de cereale de anul acesta se anunţă a fi una cel puţin la fel de bună ca cea din 2016. Reprezentanţii Direcţiei de Agricultură Gorj spun că vremea capricioasă de la începutul primăverii n-a afectat prea multe hectare de cereale în Gorj, astfel că producătorii se aşteaptă la grâne bogate. „În ceea ce priveşte porumbul, cel care a ieşit prima dată a fost afectat; norocul nostru a fost că n-a fost prea răsărit, nu s-au pierdut deci suprafeţe mari. O evaluare arată că s-au pierdut undeva la o sută de hectare ţinând cont că avem undeva la 60.000 de hectare semănate la nivelul judeţului Gorj. Eu zic că este o suprafaţă nesemnificativă, dar bineînţeles că producătorul agricol a pierdut”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

Potrivit specialiştilor, porumbul care va avea rod bogat are deja cinci-şase frunze, fiind făcute de altfel şi toate lucrările de bază în agricultură. De asemenea, se anunţă recoltă bogată şi la orz şi orzoaică.

Cât priveşte producţia de fructe, aici judeţul va sta foarte prost în toamnă. „Producţia de fructe va fi mult mai mică faţă de anul trecut. E greu însă să facem o evaluare pentru că situaţia e diferită de la casă la casă. Viţa-de-vie şi-a revenit complet faţă de anul trecut”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei de Agricultură Gorj. 

Vizualizări: 1,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: