Câini ridicaţi de Poliţia Animalelor de la proprietarul lor!

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit pentru a proteja și a asigura bunăstarea a 13 exemplare canine din municipiul Târgu Jiu, care erau ținute în condiții improprii de către proprietarul lor. Exemplarele canine, de rasă metis, brac german și rasă comună, se aflau într-o stare necorespunzătoare de sănătate și nu primeau asistența medicală necesară.

În baza articolului 24 ^1 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, polițiștii au emis un ordin de plasare în adăpost, prin care au fost ridicate animalele și au fost transferate într-un adăpost special destinat câinilor, cu care Consiliul Județean are încheiat un contract de prestări servicii publice de adăpostire a animalelor.

Acțiunea a fost necesară pentru a proteja animalele și a le asigura un mediu corespunzător de trai, având în vedere condițiile improprii în care erau ținute de către proprietar. Neglijența acestuia în a le oferi un adăpost adecvat și asistență medicală a condus la deteriorarea sănătății lor.

În urma intervenției poliției, proprietarul exemplarelor canine a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor și OUG 155/2001. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: