Peste 450 de permise reținute

Polițiștii români au desfășurat sâmbătă acțiunea "Blocada", în cadrul căreia peste 4.500 de polițiști și jandarmi au luat măsuri decisive pentru asigurarea ordinii publice, prevenirea violenței, controlul traficului de droguri și creșterea siguranței rutiere. Au fost organizate 534 de filtre în care au fost verificate 9.474 de autovehicule și 14.868 de persoane.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, acțiunile s-au concentrat asupra prevenirii accidentelor de circulație, combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan și sancționarea neregulilor în trafic.

În urma acțiunii Blocada, 459 de permise de conducere au fost reținute. Dintre acestea, 45 au fost pentru conducătorii aflați sub influența alcoolului, în timp ce 247 au fost pentru depășirea vitezei legale.


Polițiștii au constatat 34 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.


Au fost efectuate 5.402 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 242 cu aparatul din dotare pentru depistarea conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive.

În plus față de reținerea permiselor, au fost retrase 207 certificate de înmatriculare pentru autovehiculele care încălcau normele legale.


Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și îmbunătățirea siguranței în trafic vor continua.

Vizualizări: 1,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: