Percheziții în Gorj și alte județe pentru escrocherie. Au făcut credite online

O acţiune a poliției a avut loc în mai multe județe din țară, inclusiv în Gorj, pentru a demasca o rețea implicată în infracțiuni grave (înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals). Acțiunea a fost coordonată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Au fost dispuse 14 mandate de percheziţie domicilară în județele Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Ilfov și în municipiul București

În urma cercetărilor, s-a descoperit că, în perioada octombrie 2022 - ianuarie 2023, infractorii au utilizat 73 de cărți de identitate reale și au falsificat alte 160 de astfel de documente. Cu ajutorul acestora, au obținut nici mai mult, nici mai puțin de 233 de credite online, provocând un prejudiciu colosal în valoare de 1.079.300 de lei.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, peste 10 persoane au fost conduse în vederea audierii, iar această cifră se așteaptă să crească.

Pentru a asigura succesul acestei operațiuni de anvergură, poliția a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de echipajele de investigații criminale și forțele pentru acțiuni speciale din mai multe județe, inclusiv Gorj.

Este important de menționat că, pe toată durata procesului penal, persoanele implicate în această rețea infracțională beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție. 
 
 

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: