Zecii de mii de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

Peste 60.000 de oameni s-au adunat în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru a se închina și a se ruga la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a celor nevoiași.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este cunoscută ca ocrotitoarea Moldovei și este primită cu mare evlavie de credincioșii din întreaga țară. În ciuda frigului, sute de oameni au stat la rând pentru a avea ocazia să se închine și să se roage la moaștele sale.

Pentru a gestiona fluxul mare de pelerini și pentru a preveni orice incidente, organizatorii au stabilit un culoar special în care pot încăpea concomitent 3.500 de persoane. Aceasta este o măsură importantă pentru a asigura siguranța și confortul celor veniți în pelerinaj.

Sâmbătă, va avea loc procesiunea religioasă în centrul orașului, iar pentru a face slujba Liturgică mai accesibilă, va fi oficiată pe un podium special amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața Catedralei Mitropolitane. Ecrane de mari dimensiuni vor fi amplasate în zonă pentru ca toți cei prezenți să poată asculta și urmări ceremonia religioasă, Potrivit Digi24.

Deși evenimentul a început ca o tradiție locală, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a devenit un centru de pelerinaj pentru credincioși din toată țara și chiar din străinătate. 

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: