Patron de bar, condamnat definitiv pentru omor

Un bărbat de 49 de ani, patronul unui bar din comuna gorjeană Scoarța, a fost condamnat definitiv pentru omor. Daniel Stănilă va 9 ani după gratii, după ce Curtea de Apel Craiova i-a respins vineri apelul.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Stănilă Daniel, împotriva sentinţei penale nr. 131 din data de 10.11.2021 pronunţată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. 1738/95/2021. Deduce detenţia în continuare, de la 10 noiembrie 2021, la zi. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Întâmplarea a avut loc în seara zilei de 7 mai, anul trecut, la barul inculpatului, situat în comuna Scoarța. Un bărbat de 52 de ani, persoană care frecventa localul și îl mai ajuta pe patron la diverse treburi gospodărești în contul datoriilor pe care le înregistra la bar, a fost lovit în cap cu o coadă de mătură și lăsat să zacă la ușa localului.

„Victima a solicitat o bere inculpatului, iar acesta din urmă i-a cerut să plece dacă nu are bani să plătească, moment în care martorul (...) a afirmat că-i face el cinste, ca pomană pentru tatăl său care decedase cu câteva zile în urmă. În timp ce consuma bere la terasă, victima a afirmat că l-a observat pe inculpat într-o dimineață cum își făcea nevoile fiziologice în chiuvetă, această afirmație generând un conflict verbal, în urma căruia inculpatul a luat o mătură cu coadă din lemn de fag, cu care a lovit victima peste picioare, conflictul fiind aplanat pentru moment de martorul (...) care a intervenit între cei doi”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Ulterior, pe fondul unor discuții legate de faptul că în trecut victima i-ar fi furat inculpatului o butelie, conflictul între cei doi s-a reaprins. După câteva îmbrânceli, inculpatul „a continuat să lovească victima, aplicând acesteia mai multe lovituri cu coada măturii în zona capului, a spatelui și a ambelor mâini, coada măturii rupându-se în mai multe fragmente, pe care inculpatul le-a aruncat ulterior la tomberon, acestea fiind ridicate de organele de poliție sosite la fața locului”.

După plecarea clienților, patronul spune că bărbatul s-a așezat pe banca de pe terasă, intenționând să doarmă, însă nu l-a lăsat și l-a târât în afară barului, spre stradă, în apropierea unui stâlp electric, unde l-a abandonat.

Apoi a încuiat poarta și ușa de la magazin și a rămas în casă până la sosirea organelor de poliție, care i-au solicitat să participe la cercetarea la fața locului.

Moartea victimei a fost violentă și a survenit în urma hemoragiei cerebrale, au susținut legiștii. Deși patronul a susținut că nu și-a dat seama de gravitatea loviturilor aplicate pentru că era băut, instanța a apreciat că inculpatul „a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, acționând cu intenție indirectă de a o ucide”.

Rudele victimei nu au cerut daune morale în instanță, fiind despăgubite între timp de fiul patronului.

Vizualizări: 5,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: