CSM a respins transferul judecătorului Laurențiu Grecu

Fostul subofițer de poliție și procuror Laurențiu Grecu, acum judecător la Severin, a cerut să fie mutat cu serviciul la Tribunalul Gorj sau la cel din Mehedinți. Magistratul din Motru a invocat motive de ordin profesional și personal. Mai precis, că face naveta la instanță și că este specializat în materie penală.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a respins însă solicitarea. La Tribunalul Gorj, instanță la care s-a solicitat în principal transferul, gradul de ocupare al schemei de personal este unul foarte ridicat (52 de posturi din cele 53), iar volumul de activitate este situat sub nivelul mediei naționale, astfel că „transferul apare ca inoportun” la acest moment.

De asemenea, la Tribunalul Mehedinți, volumul de activitate este mult sub nivelul mediei naționale, mai mic și față de Tribunalul Gorj, astfel că nu se justifică transferul nici la această instanță.

În schimb, la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, instanță de la care s-a solicitat transferul, există cinci posturi vacante, alte cinci fiind ocupate de judecători stagiari care au competență redusă de soluționare a cauzelor și care, după susținerea examenelor de capacitate, este posibil să opteze pentru alte instanțe.

Ținând cont de fluctuația de personal de la Severin, CSM nu a fost de acord cu transferul lui Grecu, considerând că va fi afectată buna funcționare a instanței mehedințene. „De menționat este și vechimea mică la instanță a domnului judecător Grecu Laurențiu Marius, de doar 2 ani și 6 luni, din care 6 luni reprezintă perioadă de delegare la altă instanță”, se arată în hotărârea Secției pentru judecători a CSM.

Anul trecut, Grecu a fost propus pentru suspendarea din funcția de judecător pentru că ar fi criticat sistemul judiciar pe un grup privat de Facebook. Anterior fusese anchetat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție.

Vizualizări: 4,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: